Diyet yapmaya başlamak çoğu zaman zor gelse de başladığımızda gerisi çorap söküğü gibi gelir. İşte 30 gün boyunca yapacağınız diyet ile hayatınızda değişecek şeyler…

1-Daha enerjik hissedeceksiniz

Hamur işlerine veda edip daha sağlıklı besinler tüketmeye başlamanız, vücudunuzun daha iyi hissetmesini sağlayacaktır.

30 gün boyunca yediklerine dikkat eden insanların kilo verdikleri, enerjilerinin yükseldiği, kaliteli uykuya ulaştıkları, ciltlerinin daha sağlıklı olduğu ve sindirimlerinin düzenlendiği gözlemlenmiş.

2-Daha az para harcayacaksınız

30 gün boyunca sağlıklı beslenir ve yediklerinize dikkat ederseniz bir süre sonra yemeğe harcadığınız masrafın da azaldığını fark edeceksiniz. Aç olmadığınız halde normal öğünler dışında tükettiğiniz zararlı yiyecekleri hayatınızdan çıkarmanın bütçenize katkı sağlayacağına emin olun.

3-Hamburgerden uzak durup, sağlıklı besinleri seçmeye başlayacaksınız

Bir ay boyunca sağlıklı beslenmeyi tercih etmek, arkadaşlarınızla gittiğiniz mekanlarda sıkıntuı yaşamanıza neden olabilir. Arkadaşlarınızla hamburgerciye gidince kendiniz için menüden sağlıklı yiyecek seçmek veya gece eğlenceye katıldığınızda sağlıklı bir kokteyl bulmak zor olabilir. Ama bu sizin için bir engel olmamalı.

4-Yemek yapmayı sevmeye başlayacaksınız

Sağlıklı beslenmeyi tercih etmeniz bir süre sonra yemek yapmayı sevmenizi de sağlayabilir. Evde sebzeler ile yapacağınız tarifler ile farklı lezzetler keşfedebilir ve sunumlarınızı daha şık yapmaya başlayabilirsiniz.

5-Sağlıklı beslenmeye alışacaksınız, sağlıksız besinler tüketemeyeceksiniz

30 günün ardından diyetiniz bittikten sonra sağlıklı beslenmek emin olun hayatınızın bir parçası olacak. Diyet sonrası bir ya da iki gün istediklerinizi yedikten sonra kendinizi halsiz ve yorgun hissedecek ve ardından tekrardan sağlıklı besinler tüketmek isteyeceksiniz.

6-Lezzet anlayışınız değişecek

Diyetinizle birlikte zaman içinde damak tadınızın da değiştiğini fark edeceksiniz. Bir ay boyunca şekersiz besinleri yedikten sonra herhangi bir şekerli yiyecek veya içecek tükettiğinizde eskiden aldığınız o lezzete ulaşamayacaksınız.

7-Sağlıklı bir hayata ‘Merhaba’ diyeceksiniz

Bazı durumlarda zorluk çekecek olsanız da 30 gün sonunda diyetinizi tamamladıktan sonra kendinize olan güveniniz artacak. Zorlukları başarabildiğinizi keşfetmenin dışında vücudunuzun da daha sağlıklı ve güçlü olduğunun farkına varacaksınız. Hem zihinsel olarak hem fiziksel olarak sağlıklı bir hayata merhaba diyeceksiniz.

Kaynak: posta.com.tr