Doğumdan sonra göbek eritme yolları içinde en etkili olan spordur. Bunun yanında tuz ve şeker tüketimi, karbonhidrat alımı gibi etkenler de göbeğin sarkmasında etkilidir. Gebelikte bebeğin ihtiyaç duyduğu besinler ve ortam için fazladan kan ve yağ depolamak zorunda olan anne vücudu artık normale döneceğinden, göbek kısa sürede toparlanacaktır.

Doğum Sebebiyle Sarkan Göbeği Sıkılaştırmak İçin Diyet

Doğum sonrası göbek sıkılaştırma için yapılması gereken diyetin özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Hamileliğiniz boyunca ve sonrasında aldığınız şekerin bebeğe ya da size hiçbir faydası olmadığını unutmayın. Direkt olarak alınan sofra şekeri sütü arttırmaz, doğumu kolaylaştırmaz veya bebeğe herhangi bir şekilde sağlıklı bir etki yapmaz. Yalnızca boş yere kilo almanıza neden olur. Bu nedenle şekeri tamamen keserek taze ve kuru meyvelerle yönelin.
  • Beyaz ekmeği de tıpkı şeker gibi bırakın. Günümüzün beyaz ekmeği, içerisinde herhangi bir şekilde protein bulundurmamaktadır. Ağırlıklı olarak sentetik undan yapılan beyaz ekmeğin yerini tam tahıllı ekmeklerle doldurarak sağlıklı beslenin.
  • Paketli gıdaları bırakın. Hazır çorbalarda bile şeker olduğunu ve kıvam arttırıcıların gelişim geriliğine yol açtığını biliyor muydunuz? Paket içerisinde satılan hiçbir şeyi satın almayın.
  • Aşırı tuzdan uzak durun. Bu, ödem toplanmasına neden olarak göbeğinizin şişmesine neden olur.
  • Bir süre kırmızı eti kesin. Kırmızı et bel ve göbekte yağlanmaya neden olacaktır.

Doğum Sonrası Sarkan Göbek Nasıl Eritilir? | 1

Doğum Sonrası Sarkan Göbeği Sıkılaştırmak İçin Spor

Spor yapılarak kısa sürede doğum nedeniyle ortaya çıkan göbek toparlanabilir. Bunun için doğumdan sonra sarkan göbeği toparlama hareketleri yapılabilir. Doğumdan sonra sarkan göbek egzersizleri, ağırlıklı olarak mekik benzeri,göbek ve karın bölgesi çalıştıran hareketlerdir. Günlük 30 dakika ile hafif düzeyde başlanması gereken hareketler, zamanla hem süre hem zorluk açısından arttırılmalıdır.

Doğum Sonrası Göbek Nasıl Eritilir ? Tıklayın !

Göbek Eritmek İçin Ne Yemelidir? Göbek Yağları Nasıl Erir? Tıklayın !

Göbek Bölgesindeki Yağları Eriten Kürler Tıklayın !

Gebelikden sonra göbek eritme Yöntemleri Tıklayın !

Hamilelik diyeti Tıklayın !