Vücut sağlığı için tüm diyetlerde, vitamin ve mineraller ideal oranda alınmalıdır. Sağlıklı beslenme alışkanlık haline getirilerek, değerli elementlerle yağ yakımı doğal şekilde yapılır. Aşırı kilolar önlenir ve şişmanlık, vücut değerleri ideal seviyeye geldiğinde tamamen giderilir.

Kilo kontrolü yapmak ve sağlıklı zayıflamak için temel minerallerin alımına özen göstermeli, diğer mineraller grubunu da günlük ihtiyaca göre tüketmeye özen gösterilmelidir. Bu mineraller ise şu şekildedir;

  • Flor

Diş mineleri ve kemiklerin güçlenmesi için gerekli olan flor minerali, sağlıklı beslenme açısından alınmalıdır. Özellikle kalsiyum açısından kısıtlı hazırlanan diyet listelerini uygularken, flor ihtiyacı karşılanmalıdır. Yetişkinlerde günlük 0,05-0,1 mg arasında alınmalıdır.

  • Manganez

Yetişkinlerde ve sağlıklı bedenlerde ortalama 12- 20 miligram arasında bulunan manganez, tahılların embriyo kısmında bulunur. Ayrıca; yağlı tohumlar, çay ve kuru baklagillerde günlük ihtiyaç karşılanabilir oranda manganez kaynakları bulunur.

Fit Olmak İçin Mineral Takviyeleri | 1

  • Selenyum

Selenyum minerali vücutta E vitaminiyle birlikte görev alır. Yetişkinlerde; kilogram başına 1,5 mikro gram oranında bulunur. Selenyum eksikliği kanser riskine neden olabilir. Dolayısıyla besin sistemlerine dahil edilmelidir. En çok deniz ürünleri, kırmızı ve beyaz ette bulunan mineral, ciğer, böbrek gibi organ etlerinde kaliteli şekilde bulunur.

  • Krom

Karaciğerde depolanan krom minerali, hayvansal gıdalarda nitelikli oranda mevcuttur. Kırmızı etin yanı sıra, yumurta ve peynir çeşitleri tüketilerek, günlük ihtiyaç alınabilir.

Baharatlarda da bulunan selenyum, pek çok hastalığın önlenmesinde oldukça idealdir.

Zayıflama programları ve diyet listelerinde; demir, manganez, iyot, potasyum gibi mineralleri bulundurmaya özen gösteriniz. Tek yönlü beslenme sunan diyet listelerini fazla uzun süre uygulamamanız önerilmekle birlikte, uzman diyetisyen kontrolünde zayıflama ve kilo kontrolü sağlamanız gereklidir.

Cilt sağlığı, saç sağlığı ve vücudun bütün sistemlerinin, fonksiyonlarının ideal biçimde çalışması ve hastalıkların oluşmaması için mineral ihtiyacınızı günlük olarak karşılayınız.

Diyet Programlarında Mineral Eksikliği Faktörü Tıklayın !

Diyet Listelerinde Olması Gereken Mineraller Tıklayın !

Karbonatlı Su ile Zayıflama Kürü Nasıl Yapılır? Tıklayın !

Keto Diyetinin İşe Yaradığını Nasıl Anlarım? Tıklayın !