Göbek bölgesindeki yağlar estetik açıdan kötü durmasının yanı sıra diyabet, kalp krizi, tansiyon yükselmesi ve inme gibi çeşitli sağlık sorunlarına da yol açar.
Göbek eriten yiyecek ve içecekler nelerdir? makalemizde göbek eriten gıdalar ve karın yağlarını eritme etkilerine yer verdik.

Dutgiller
Çilek, yaban mersini, böğürtlen, ahududu gibi dutgiller, yüksek oranda lif ve C vitamini ile göbek yağlarını yakmakta oldukça etkilidirler.gobek_eriten_gidalar (6)

Yeşil yapraklı sebzeler
Roka, brokoli, kereviz ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler kalorisi düşük, lif açısından zengin ve göbek eritmeye yardımcı besinler arasındadır.gobek_eriten_gidalar (2)

Badem
Tekli doymamış yağ ve protein dolu badem karın yağlarını azaltmak için ideal kuruyemişlerdendir.gobek_eriten_gidalar (3)

Tahıllı gıdalar
Yulaf ezmesi ve diğer kepekli tahıllar karın eritmek için doğal çözümlerdir.
Kepekli tahıllar açısından zengin bir diyet bel ve göbek çevrenizdeki yağları yakar.
Ayrıca bu yiyecekler glikoz, insülin oranınızı dengeleyerek açlık krizleriyle savaşır.gobek_eriten_gidalar (12)

Yeşil çay
Kafein yağ asitlerini uyararak ortaya çıkmasını sağlar, yeşilçayın içinde bulunan polifenoller kafeinle birleşerek kalori yakımını kolaylaştırır.
Yeşil çay metabolizmanın hızını %4 oranında da artırır, hızlı çalışan bir metabolizma yağ depolarıyla savaşmak demektir.gobek_eriten_gidalar (1)

Narenciye
Limon, portakal, greyfurt veya mandalina gibi narenciyeler C vitamini muhtevası yüksek, harika besinlerdir, metabolizmanızı artırıp, yağ yakımını kolaylaştırırlar.
Özellikle greyfurt pek çok diyet listesinin vazgeçilmezi, yağ yakıcı süper meyvelerdendir.gobek_eriten_gidalar (4)

Kuşkonmaz
A ve C vitamini özleriyle kuşkonmaz da göbek yağlarının yakılmasında rol oynayan besinlerdendir.gobek_eriten_gidalar (11)

Zencefil
Zencefil karın yağlarını yakmak için çok yararlıdır. Metabolik aktivatör olarak bilinir ve
metabolizmayı artırarak karın yağlarını yok eder. Günde 2 bardak zencefil çay içmenizi tavsiye ederiz.gobek_eriten_gidalar (8)

Sarımsak
Doğal antibiyotiklerden olan sarımsak kan şekerini düzenler enerji yağ yakma seviyesini maksimuma yükseltir.gobek_eriten_gidalar (7)

Elma
Eskiler elma giren eve doktor girmez demişlerdir. Elma, antioksidan ve pektin içerir, metabolik aslaklıkları önleyip, metabolizmanızın düzenli çalışmasını sağlar.
Lifi, flavonoidler, sitostanolün ve betakaroten dolu yapısıyla, uzun süre tok tutup, fazla yemenizi önler.gobek_eriten_gidalar (10)

Sağlıklı yağlar
Sağlıklı yağlar kolestrolü düşürür, açlık hissini bastırır ve yağ yakılmasına etki ederler.
Zeytinyağı, avokado ve keten tohumu yağı karın eritmek isteyenlere önerebileceğimiz yağlardır.gobek_eriten_gidalar (9)

Yumurta
Yumurta akı bilinen en iyi B12 kaynaklarındandır. B12 metabolizmayı çalıştırıp, yağ hücrelerini harekete geçirir.

İlgili Konular

Göbek Eriten Diyet Listesi İle Zayıflama Tıklayınız

Göbek Eriten İçecekler Tıklayınız

Göbek Yağlarını Eritmenin 15 Yolu Tıklayınız

2 Haftada Göbek Eritme Yolları Tıklayınız

Göbek Eriten Kürler Listesi Tıklayınız

gobek_eriten_gidalar (5)