Zayıflamak için özellikle bayanların denemediği yöntem kalmamıştır diyebiliriz. İşte bayanların zayıflamak için icat ettiği yöntemlerden biri de vücuda poşet sarmaktır. Çöp poşetini bir giysi modelinde kesip giyerek yürüyüş yapan bayanlar zayıflayacaklarına inanırlar. Peki vücuda poşet sarmak gerçekten zayıflatır mı? Bu şekilde zayıflamak sağlıklı mıdır? Bu soruların yanıtını Doktorum programından aldık. Doktor Aytuğ Kolonkaya ve Dilara Koçak vücuda poşet sarmanın zararlarından bahsetti…

Vücuda poşet sararak zayıflamaya çalışmak çok yanlıştır diyen uzmanlar, sebebini şu şekilde açıklıyor. Vücuda poşet sardığınızda oluşan aşırı terleme ile vücut su ve tuz kaybeder. Vücudun aşırı su kaybetmesi pekçok hastalığa da davetiye çıkartır. Ani Mineral ve su kaybı olur, zira bu çok tehlikelidir. Bayılmalar ve sağlığınızda bozulmalar olabilir. Ayrıca vücuda poşet sarmak zayıflatmaz. Siz vücudunuza poşet sarıp yürüdüğünüzde kilo verdiğinizi zannedersiniz, oysa ki vücutta eksilen yalnızca sudur ve kısa sürede geri gelir. Vücut poşet içerisinde kapalı kalıp sürekli terlerken hava alamaz ve serinleyemez bu durum cilt hastalıkları gibi çeşitli hastalıklara neden olabilir.

Zayıflayıp güzel olalım derken sağlığımızdan olmak istemeyiz değil mi bayanlar. Üstelik zayıflatmıyor ki bu yöntem. Uzmanlara kulak verelim ve vücudumuza poşet sarmak gibi ilkel zayıflama yöntemlerini kullanmayalım.

 

Streç Film Sararak Zayıflama Deneyimlerimiz