Muzun yeşil olarak tüketilmesi ülkemizde fazlaca tercih edilmese de aslında oldukça yararlıdır. Genellikle marketlerde ve manavlarda olgunlaşmış ve sararmış muzlara rastlamamız bizi muzun bu şekilde tüketileceğine kanaat getirmemize sebep olmuştur. Ancak yeşil muz daha uzun süre tok tutması ve sararmış muzlara göre daha lifli yapıya sahip olması ve sindirim sistemine olan yararı sebebiyle beslenme uzmanları ve diyetisyenlerce tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Yeşil Muz Zararlı Mıdır?

Yeşil muz yenir mi sorusu ve yeşil muzun zararlı olduğu düşüncesi doğru bilinen yanlışlardandır. Dünyada en çok tüketilen meyvelerden olan muz hem yeşil olarak hem de olgunlaşmış olarak tüketilmektedir. Yeşil muzun tüketilmesi aşırıya kaçmamakla birlikte sindirimi destekleme özelliğine sahiptir. Yıpranan ve yorgun kasların hızlı bir şekilde onarılması yine yeşil muzun içerdiği enerji ve besin değerleri ile sağlanmaktadır.

Yeşil muzun tüketilmesi sırasında aşırıya kaçılması;

  • Karın ağrısı,
  • Kilo artışı,
  • Diyabet

Gibi rahatsızlıklara yol açtığı düşünülse de her gün bir adet yeşil muz tüketmek zarardan çok sağlığınıza fayda sağlayacak ve kabızlık ve bağırsak sisteminizin doğru çalışmasına yardımcı olacaktır. Yeşil muz kızartması da meyve ile arası olmayan ancak tatlı severlerin damak tadına hitap eden bir alternatiftir. Yeşil muzun kızartılarak tüketilmesi tadında değişikliğe sebep olmamakta ve bal ve süt ile zenginleştirilen muz oldukça yararlı bir besin olarak mutfaklarda kullanılmaktadır.

Yeşil Muzun Faydaları Nelerdir? Yeşil Muz Zararlı Mıdır? | 1

Yeşil Muzun Sağlığa Olumlu Etkileri Nelerdir?

İçerdiği bol miktarda karbonhidrat ve enerji sağlayıcı işleviyle yeşil muz kalori olarak 100-150 arası kalori değerine sahiptir. Ağır ve yoğun tempolu işlerden sonra tüketilen yeşil muz kasların onarılmasında aktif olarak görev almakta ve vücuda direnç sağlamaktadır. Olgunlaşmamış yeşil muz kilo kontrolünün sağlanmasında kan şekeri ve kolesterolün düşürülmesinde de aktif olarak rol almaktadır. Bunlardan başka yeşil olarak tüketilen olgunlaşmamış muz;

  • B-6 vitamin ihtiyacının karşılanmasında ve hemoglobin proteinin üretilmesinde,
  • Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemini düzenlemesinde,
  • Tok tutma özelliği ile kilo vermenizi kolaylaştırmada,
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve kan değerlerinizin normal düzeyde korunmasında,
  • Mide rahatsızlıkları, gastrit gibi hastalıkların önlenmesinde,
  • Kalp ritmi bozuklukları ve hipertansiyon hastalılarının iyileştirilmesinde

Vücuda sağladığı yararlar ile bilinen yeşil muz iyi bir enerji kaynağıdır. Yeşil muzda olgunlaşmış muza göre daha fazla bulunan yüksek miktardaki potasyum maddesi beynin fonksiyonlarının sağlıklı olarak işlev görmesine ve kan basıncının dengelenmesine yarar sağlamakta kalp damar rahatsızlıklarında uzmanlar tarafından tüketimi teşvik edilmektedir.

Evlendikten Sonra Neden Kilo Alırız ? Tıklayın !

Nisan Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz ? Tıklayın !