Evlerini dekore etmek isteyen kişilerin en büyük sorunlarından biri de doğru renkleri yakalayarak uyumlu bir oda dekorasyonu oluşturmaktır. Ev dekorasyonunda renk uyumu fikirleri resim galerimiz bu konuda size yardımcı olmak için hazırlanmıştır.
Doğru renkleri bir araya getirebilmek için bu resimler size ilham olacaktır.
Monokromatik bir rengin farklı tonları demektir. Tamamlayıcı renkler ise yeşil kırmızı mor sarı gibi birbirlerine karşı düşen renklerdir, bu renkleri kullanarak odanızın görünümünde dengeyi yakalayabilirsiniz.Dekorasyonda amaç yaşadığımız yerleri daha güzel ve kullanışlı hale getirmektir.
Ev dekorasyonu ekonomik refahın artmasıyla birlikte son zamanlarda oldukça popüler olan konulardandır.
Dekorasyonda en önemli unsurlardan biri de renk uyumudur.
Bunu sağlamak için ise uyumlu ve zıt renkleri bir araya getirmek gerekir.

Doğru renkleri bir araya getirmek için bu işin piri olmanıza gerek yok, renkler hakkında biraz bilgi edinerek bunu başarabilirsiniz.
Bir odanın dekorasyonunu yaparken yaşam şekliniz karakteriniz, odanın yapısı tüm bunları göz önünde bulundurmalısınız. Renk çarkı dekorasyonda renk uyumu konusunda bilmeniz gereken bir çarktır. Bu çark mavi, kırmızı ve sarı olmak üzere üç ana renkten oluşuyor. Bu çarkta yan yana ve karşıt gelen renkler uyumlu
kombinasyonlar oluşturmanızı sağlar.
Tamamlayıcı renkler renk çarkında karşılıklı gelen renklerdir. Mavi sarı, mor turuncu, kırmızı yeşil tamamlayıcı renklerdir. İddialı bir renk uyumu dekorasyonudur.Ofislerde, yemek odalarında, salonlar kullanılabilir.
Benzer renkler, renk çarkında yan yana gelerek oluşan renklerdir.
Sarı- yeşil, kırmızı turuncu buna örnek verilebilir. Odaya rahatlatıcı bir hava katar.
Banyolar, oturma odaları bu tarz için uygundur.
Monokromatik renkler, bu kavram aynı rengin benzer tonlarının kullanılmasıyla oluşan bir dekorasyondur. Modern görünümlü evlerin vazgeçilmezidir.
İşte size fikir verebilecek dekorasyonda renk uyumu örnekleri resim galerimiz

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

renk_carki
renk_uyumu (1)

renk_uyumu (2)

renk_uyumu (3)

renk_uyumu (4)

renk_uyumu (5)

renk_uyumu (6)

renk_uyumu (7)

renk_uyumu (8)

renk_uyumu (9)