Kimyasallardan kurtulmanın vakti artık gelmedi mi!?Ev yapımı diş macunu resimli tarif makalemizde aşama aşama doğal diş macunu  yapılışını anlattık.

Malzemeler
Yarım su bardağı karbonat
4 yemek kaşığı hidrojen peroksit (eczanelerden temin edebilirsiniz)
4 yemek kaşığı ılık su

Tercihinize bağlı ekleyebilecekleriniz
3 tatlı kaşığı gliserin
3 tatlı kaşığı ksilitol
1 su bardağı soğuk su
1 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı çeşme suyu

Yapılışı

Bir kaseye yarım su bardağı yani 110 gram karbonatı dökün.  Karbonat diş beyazlatma için oldukça etkili yöntemlerdendir.
Karbonat piyasada satılan pek çok diş macununda bulunur. Doğal temizlik ürünlerindendir, toksik madde içermez, dişlerin parlayıp, beyazlamasına yardımcı olur.ev_yapimi_dis_macunu_resimli__tarif (1)

Her 4 tatlı kaşığı kuru malzemeye 3 tatlı kaşığı gliserin ekleyin. Fakat bu durum tercihinize kalmış, isterseniz gliserini hiç kullanmayabilirsiniz de, gliserine alternatif olarak ksilitol de tercih edebilirsiniz.

Macununuza 4 tatlı kaşığı hidrojen peroksiti ve bir kaç damla nane yağı yahut diğer kokulu esansiyel yağlardan ekleyin.
Hidrojen peroksit, doğal olarak ağzı dezenfekte eder ve aynı zamanda dişleri beyazlatmaya yardımcı olur. Nane tadını sevmiyorsanız, macununuza nane yerine tarçın, vanilya özü, rezene, zencefil yahut badem özü damlatabilirsiniz.ev_yapimi_dis_macunu_resimli__tarif (2)

Gliserin, ksiltol falan katmak istemiyorsanız, yapmanız gereken bildirdiğimiz ölçülerde hidrojen peroksit ve karbonatı macunu kıvamına ulaşana kadar karıştırın ve içine 4 yemek kaşığı su ekleyin.Bir kaç damla da esansiyel yağ! hepsi bu kadar! Macun kıvamına ulaşmadıysa biraz daha malzeme katabilirsiniz.ev_yapimi_dis_macunu_resimli__tarif (3)

Macunu kurumaktan koruyacak bir yerde mesela küçük bir plastik şişede saklayabilirsiniz.

Doğal Temizlik Ürünü Yapılışları İçin Tıklayınız

Naneli Doğal Diş Macunu Nasıl Yapılır?

Evde Diş Beyazlatmanın 7 Doğal Yolu Tıklayınız

 YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.