Çamaşır makinesi temizlemek sadece dış kısımla kalmamalı ve esas önemli olan iç kısımların temizliği düzenli şekilde yapılmalıdır. Zamanla makinanın içerisinde biriken kireç, kir ve atıklar çamaşırların düzgün yıkanmamasına ve hatta kötü kokmalarına sebebiyet verebilmektedir. Çamaşır makinesinin deterjan ya da yumuşatıcı bölmelerinin temizliği en kolay aşama olarak sayılabilmektedir.

Çamaşır makinesi temizliğinde önemli olan erişilemeyen bölümlerin temizlenmesidir. Çamaşır makinesi nasıl temiz yıkar? sorusunun cevabı çamaşır makinesinin gerekli şekilde temizlenmesinden geçmektedir. Çamaşır makinesinin dışı ayrı içi ayrı şekilde temizlenmelidir. Düzenli şekilde yapılan temizlik ve bakım sayesinde hem çamaşır makinesinin ömrü uzamakta hem de çamaşırlar çok daha temiz ve sağlıklı bir şekilde yıkanabilmektedir.

Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir? | 1

Çamaşır Makinesinin Dış Temizliği Nasıl Yapılır?

Çamaşır makinesinin dış temizliğinde ihtiyacınız olan temiz bir bez ve uygun bir sabundur. Sabun olarak bulaşık deterjanı kullanmak etkili sonuçlar almanızı sağlayacak ve makinanıza zarar vermeyecektir. Çamaşır yıkarken makinada kullandığınız deterjanın makinanın kazan kısmında belirli yerlerde birikmiş olduğunu görebilirsiniz. Bu durumda temiz bir sünger yardımıyla ılık su ile ovalayarak lekeleri çıkarabilirsiniz. Makinanın kapak kısmında bulunan lastik kısmını ise ılık suyla ıslattığınız bir pamuk yardımı ile temizleyebilirsiniz.

Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir? | 2

Çamaşır Makinasının İç Temizliği Nasıl Yapılır?

Zamanla makine içerisinde biriken küf, kireç ve kirlerden kurtulmak sağlıklı bir şekilde çamaşırınızı yıkayabilmeniz için faydalı olacaktır. Çamaşır makinesi iç temizliği için uygulayabileceğiniz çok kolay ve ucuz yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerden bazıları şu şekildedir;

  1. Tuz ve Sirkeyle Çamaşır Makinası Temizliği

Tuz ve sirkeyle çamaşır makinanızın iç kısmını temizlemeniz mümkün olacaktır. Bunun için ihtiyacınız olan 1 su bardağı beyaz sirke yoksa alternatif olarak üzüm ya da elma sirkesi ve 1,5 yemek kaşığı kadar tuzdur. İlgili miktarlarda sirke ve tuzu iyice karıştırdıktan sonra deterjan bölümüne koyun ve makinanızı 90 derecede çalıştırın. Boş şekilde ve 90 derecede 1,5 saat çalışan makinanız tertemiz olacaktır.

  1. Sirke ve Karbonatla Çamaşır Makinası Temizliği

Yarım bardak karbonat ve bir litre elma sirke ile çamaşır makinanızı tertemiz yapabilirsiniz. Makinanın deterjan kısmına karbonat ve sirkeyi ekledikten sonra en uzun programda, 90 derecede boş şekilde çalıştırmanız yeterli olacaktır.

Çamaşır makinası bakımı ve temizliği nasıl olur? Tıklayın !

Kimyasal Madde Kullanmadan Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenir? Tıklayın !

Bulaşık Makinesinde Oluşan Kokular Nasıl Giderilir? Tıklayın !

Ev temizliği için pratik fikirler Tıklayın !