Bugün mutfağımızda çok sık karşılaştığımız bir sorunun çözümüne yer verdik. Çaydanlıktaki kireç nasıl geçer? makalemizde kireçten kurtaran 4 yöntem yayınladık. Bu yöntemler yalnız kireci değil, çaydanlıktaki karartıları da alıp götürecektir.

1. yöntem
Kireçli çaydanlığının yarısına su koyun ve içine 2 çorba kaşığı limon tozu atıp
2 saat boyunca kaynatın, kireçten eser kalmayacaktır.

2. yöntem
Çaydanlığın yarısına su doldurun, bu sefer limon tozu yerine 2 kaşık elma sirkesi katın 15 dk kaynatın, sirkeli su da kirecin çözülmesine yardımcı olacaktır.

3. yöntem
Marketlerde satılan kireç sökücülerden temin edin, üzerlerinde nasıl kullanılacakları yazar.

4. yöntem
Çaydanlığın içine yarım çay bardağı sirke koyup bir gece bekletin.
Ertesi sabah sirkenin yarısını dökün, içine 1 yemek kaşığı karbonat katıp karıştırın, bulaşık teli ile çaydanlığın içini fırçalayın.

Çaydanlığın Dibindeki Kireç Nasıl Çıkar?Çaydanlığınızın dibi kullandığınız sulardan dolayı zamanla kireç tutar. Bu çaydanlığı kireç çözücü ile ovsanız dahi kireçlerden kurtulamazsınız. En iyi çözüm limon tuzudur. Çaydanlığınıza limon tuzu atıp, biraz da su ekleyip kaynatın. Limon tuzunun kireçleri söktüğünü göreceksiniz. Kireçler tamamen sökülene kadar kaynatabilirsiniz.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilircaydanlik_temizleme