Dekorasyonda Renk Paleti Nasıl Seçilir? | 1

Evde seçtiğiniz renk paleti büyük ölçüde hislerinize yansıyor. Neşeli, dramatik, enerjik, karasız ya da ilham verici bir atmosferde renklerin payı büyük. Hayal gücünüzü harekete geçiren, ruh halinizi yansıtabilen renk paleti seçmek ise çok önemli bir konu! Kendinizi ve isteklerinizi belirleyerek renk paletinizi ona göre seçmelisiniz.

İç mekan tasarımcılarının renk paleti konusunda çeşitli teknikleri vardır. Işık mavileri, yeşiller ve nötr renkler bize doğanın gücünü hissettirirken mor, kırmızı ve bordo gibi renkler aşkı ve yoğun duyguları temsil eder. Eğlenceli bir portakal rengi ve sarı kombinasyonu ise eve neşe getirir.

Dekorasyonda Renk Paleti Nasıl Seçilir? | 2

Altın sarı ve parlak kırmızılar da tercih edilen renklerden. Özellikle sonbaharda tercih edilen bu renkler yemek odalarında da bol bol kullanılıyor. Mercan kırmızısı tonları da size tatili anımsattığından neşe veren renklerden olarak biliniyor. Ancak bu cesur renkleri dengelemek için nötr renklerden biriyle dengelemek şart. Beyaz veya siyah kullanabilirsiniz.

Dekorasyonda Renk Paleti Nasıl Seçilir? | 3

Turkuvaz ve turuncu da içinizin açılmasını sağlayan renklerdendir. Neşeli ve enerjik bir ev için kullanabilirsiniz. Bu tonlar özellikle yaz aylarını anımsattığından sıcak ve samimidir. Nötr renkler ise evin zamansız görünmesine yardımcı olur. Kahverengi, gri, siyah ve beyazı aynı anda kullanmayı deneyebilirsiniz.

Dekorasyonda Renk Paleti Nasıl Seçilir? | 4

Birinin evinde görüp beğendiğiniz tonlar sizin eviniz için güzel görünmeyebilir. Evin yapısını ve mobilyalarını düşünmeden karar vermeyin. Evinizin pencere dışından nasıl göründüğünü de hesaba katmalısınız. Hem iç hem dış yapısını belirlemeden renklere karar vermeyin. Işığı nasıl aldığı da önemli konulardan biri!

Dekorasyonda Renk Paleti Nasıl Seçilir? | 5

Yeşil, mavi ve kahverengi doğayı evde hissedebilmek için güzel renk kombinasyonlarından biri! Koyu kırmızı, siyah ve beyaz da tercih edilen renk kombinasyonlarından. Ama önemli olan ruhunuzu yansıtan renkleri bulabilmek!

Keyifli günler.

Kaynak : Dekorasyonda Renk Paleti Nasıl Seçilir? | Evmanya Magazin