Elektrikli Şömine 2016 modelleri… Baca ihtiyacını ve duman problemini ortadan kaldıran elektrikli şömineler, şık dizaynı ile her mekana uymakta ve uzaktan kumanda ile kolay kullanılmaktadır. Gerçeğini aratmayan görsel bir alev efekti ile evinizde sıcak bir ortam yaratabilir ve is, duman, kül ve temizlik problemi ile uğraşmazsınız. Isıtma fonksiyonu sadece sıcak fan üflemelidir. Elektrikli şömineler ısınmadan ziyade daha çok görsel amaçlı olarak evinize renk getiriyor.

Isıtma sistemlerinin en eskilerinden olan şömineler genellikle masalsı ve romantik imgeleri, meşe odunlarının çıtırtılarında sıcak ve huzurlu bir kış gecesini çağrıştırırlar. Isıtma sistemleri içinde önemli bir yeri olan bu ısıtıcılar, kuzine modelleri ile geleneksel modellerinin yanı sıra modern tasarımları ve tüm çeşitleriyle sizleri bekliyor.

Şömineler, kuzineler ve görsel alev efektli elektrikli ısıtıcılar, evinizin tasarımına ve ruhuna en uygun modellerle beğenilerinize sunuluyor. Klasik olarak dizayn edilmiş bir ev için rokoko tarzı klasik süslemeleriyle göze çarpan bir model tercih edilebilirken, modern tasarımlı evler için de aynı çizgide modern tasarımlı modeller bulabilirsiniz. Üstelik katı yakıtlı ve elektrik ısıtmalı sobalar arasından da eviniz için tercih yapabilirsiniz. Odun veya kömür kullanmadan bu keyfi yaşamak isteyenler için ise görsel alev efektli elektrikli şömineler bulunduğu gibi sobalarını aynı zamanda fırın olarak kullanmak isteyenler için, katı yakıtlı fırınlı kuzine modelleri de yine Isıtma & Soğutma kategorisi altında, bu kategoride sizi bekliyor. Fırınlı modellerde evinizi ısıtırken, akşam yemeğinizi sobanızın fırınında odun ateşinin lezzet farkıyla hazırlayabilir; yemek sonrasında çayınızı yine odun ateşinde demleyebilirsiniz. Ayrıca su kazanlı modelleri tercih ederek mutfak ve banyolarınızdaki sıcak su ihtiyacınızı da bu soba tiplerinden karşılayabilirsiniz.

Elektrikli Şömine 2016 modelleri

elektrikli_somine_2016_modelleri (1)

Elektrikli şömine seçiminde nelere dikkat etmeliyiz…

Öncelikli olarak genel dekorasyon çizginize uygun bir şömine konsepti belirlemelisiniz, bunun için profesyonellerin görüşüne başvurabilir veya örnek görsellerden ilham alabilirsiniz.

Sırada belirlediğiniz şömine konseptinize uygun elektrikli şömine haznesini seçmek var. Bu aşama seçim sürecinin en önemli safhasıdır ve finalde tasarımınızın başarısını önemli ölçüde etkiler. Bunun için elektrikli şömine haznesi marka ve modelini seçerken ya ürünü görerek yada video görüntülerini izleyerek karar vermenizde büyük fayda var, nihayetinde alacağınız cihaz alev efekti sunuyor, gerçek alev üretmiyor ve alev efektinin başarısı yani hangi oranda gerçekçi olduğu da ürünün ve sonuçta şömine tasarımınızın başarısını belirliyor. Katalog, görsel ve fotoğraflar üzerinden elektrikli şömine seçimi maalesef yanıltıcı olabiliyor, hayal kırıklıklarına neden olabiliyor.

Şömine haznesinden sonra sırada dış kaplama-giydirme seçimi var, konseptinize göre şömine kaplamanız sade bir alçıpan kaplama ile tamamlanabileceği gibi, 17.yüzyıl bir Fransız klasiği mermer Giydirme de mekanınızı süsleyebilir. Burada da yine mümkünde katalog üzerinden değil giydirmeyi birebir görerek seçim yapmanızda fayda vardır. Özet olarak görsel bir ürün elektrikli şömine yine görerek seçilmelidir…

elektrikli_somine_2016_modelleri (2)

Elektrikli Şömine 2016 modelleri

elektrikli_somine_2016_modelleri (3)

Elektrikli şöminelerde ısıtma, rezistans vasıtasıyla elde edilen ısı enerjisinin fan yardımıyla iç mekana aktarılmasıyla sağlanır. Modele göre ısıtma kapasiteleri 400 ila 2000 W arasında değişmektedir, yine modele göre kademeli ısıtma, termostat özellikleride mümkün olabilmektedir. elektrikli_somine_2016_modelleri (4) elektrikli_somine_2016_modelleri (5) elektrikli_somine_2016_modelleri (6) elektrikli_somine_2016_modelleri (7) elektrikli_somine_2016_modelleri (9) elektrikli_somine_2016_modelleri (10) elektrikli_somine_2016_modelleri (11)

Elektrikli şöminelerin ısıtma kapasiteleri ile kaç m2 lik bir alanı ısıtabildiği de bu konuda sıkça sorulan sorulardandır…Bunun tek bir cevabı maalesef yok, pratikte normal kat yüksekliğinde 10 m2 lik bir hacim için 1500 w lık bir cihaz yeterli olabilmektedir ancak, ısı hesabı açısından izolasyon, dış mekan sıcaklığı, rüzgar yönü, ısı kayıpları v.b. faktörler dikkate alınmalıdır.