Evinizdeki, eskimiş, artık kullanmayacağınızı düşündüğünüz nesneleri geri dönüştürüp yepyeni eşyalar elde etmeye ne dersiniz? Mesela eski araba lastikleri geri dönüştürülmek için tam da aradığınız malzemeler arasında. Önerilerimizi okuyup biraz da işçilik katarak yepyeni ve oldukça farklı tasarımlar yapabilirsiniz.

1. Bahçenizi Çiçeklendirin

Eski araba lastiklerini kullanarak yapabileceklerinizin başında renk renk saksılar geliyor. Lastiği dilediğiniz renkte boyayıp bir tabanını kapattıktan sonra toprak doldurarak dilediğiniz çiçeği yetiştirebilirsiniz. İsterseniz tekerleri üst üste yerleştirin, isterseniz de yan yana. Bir diğer öneri ise lastiğin iç kısmında kalan boşluğu toprakla doldurmak ve dikey olarak kullanmak. Bu tasarım, duvarlara asılı olarak da denenebilir.

bahce_lastik_dekor

2. Lastiklerde Servis

İster salonda, ister bahçede, isterseniz de balkonda kullanabileceğiniz sehpalar yapmak sandığınızdan çok daha kolay. Lastikleri üst üste yerleştirerek dilediğiniz boyutta ayarlayabileceğiniz saksıların üstüne ahşap, cam gibi materyaller yerleştirerek sehpa gibi kullanabilirsiniz. Lastiğin dış yüzeyini dilediğiniz gibi boyayabilir ya da saman iplerle sararak doğal bir görünüm katabilirsiniz.

eski_lastik_dekorasyon

3. Çocukları da Unutmadık!

Çocuklara evde ya da bahçede keyifli bir alan yaratmak için eski lastiklerden yararlanabilirsiniz. Lastiği kalın ve dayanıklı bir halat yardımı ile köklü bir ağaca bağlayabilir, böylece dikey ya da yatay olarak salıncak şeklinde kullanabilirsiniz. Eğlenceyi biraz daha arttırmak için de yine lastikten yararlanarak bir tahterevalli yapabilirsiniz. Bunun için bir lastiği ortadan ikiye bölüp yarım ay şeklindeki parçalardan birinin üstüne bir tahta yerleştirmek yeterli olacak.

lastik_salincak

4. Renkli Oturma Alanları

Lastiklerden yararlanarak yeni bir oturma alanı yaratmaya ne dersiniz? Lastiğin bir yüzeyini kapatıp diğer yüzeyini elyaf malzeme ile doldurarak puf yapmayı deneyebilirsiniz. Dış kısmı dilediğiniz gibi renklendirmek ya da kumaşlarla kaplamak size kalmış. Bu pufları dekorasyonunuza göre açık ya da kapalı mekanlarda kullanabilirsiniz.

lastik_dekor_sandalye

5. İşlevsel Yardımcılar

Evinizdeki gazete ve dergileri ya da ortalıkta duran ufak tefek eşyaları toparlayacak çok şık bir aksesuar yapmak isterseniz araç lastiğinden faydalanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, araba lastiğini ortadan ikiye bölmek. Dilerseniz boyayabilir, altına demirden bir ayak takabilir ya da sabitleyecek ahşap bir platform üzerine oturtabilirsiniz.

araba_lastigi_dekorasyon

6. Evcil Hayvanlar İçin Yuva

Tamamen evcil hayvanlarınıza özel bir alan yaratmak isterseniz, lastiğin içini çıkartıp yumuşacık yastıklarla doldurmayı deneyebilirsiniz. Dilerseniz lastiğin üzerine isim yazabilir ya da kemik, balık gibi görseller çizebilirsiniz. Yuvayı evinizle uyumlu hale getirmek size kalmış.

araba_lastik_kopek_yuvasi