Marketlerden aldığımız temizlik ürünleri kimyasal içeriklidir ve onları solumak bile bazı uzmanlarca kanser nedeni olarak kabul edilmektedir. Doğal temizlik ürünleri tarifleri makalemizde evinizde kendiniz yapabileceğiniz ev yapımı temizlik maddelerine yer verdik.

Doğal Temizlik Malzemeleri

Evde yapabileceğiniz doğal temizlik malzemelerini sıraladık. Karbonat ve sirke en iyi çözümdür. Ağır kimyasallar kullanmadan evinizi doğal malzemeler ile temizleyebilirsiniz.

Zeytinyağı

Zeytin yağını yüzey temizleyici olarak kullanma fikri ilk duyunca size garip gelebilir. Fakat zeytinyağı ev yapımı doğal temizlik için oldukça iddialı bir maddedir. Yarım bardak zeytinyağı ve yarım bardak limon suyunu bir şişede karıştırın ve ahşap yüzeylerinizi parlatmak için kullanın.

household cleaner with rubber gloves bucket and sponge..

Doğal Temizlik Malzemesi Karışımları

Evinizde kimyasal madde kullanmak istemiyorsanız, bitkisel sabun, beyaz sirke, karbonat, su ve aktardan alacağınız güzel kokulu esansiyel yağı karıştırın ve halınıza dökülmüş lekeyi bunla çıkarın.
Halınızın tamamını temizlemek için ise 20-30 damla portakal, lavanta vb güzel kokulu esansiyel yağ ile karbonatı karıştırıp, bu karışım ile halınızı temizleyin.

ev_yapimi_temizlik_malzemeleri (3)

Hidrojen Peroksit

Bir sprey şişesinin içine peroksit ve su karıştırın, bu karışımı kumaş üzerindeki lekeleri, kumaşa yapışmış şeyi çıkarmak, gibi çeşitli amaçlarla kullanabilirsiniz.

Yapmanız gereken şey yalnızca spreyle biraz bu maddeden sıkmak, ardından su ile durulamak.

Sodyum Borat

Sodyum borat veya boraks mutfak ve banyo yüzeylerindeki lekeleri çıkarmak için kullanabileceğimiz ev yapımı temizlik ürünleri arasında yer alır.

Limon

Limon da ev temizliğinde kullanabileceğiniz müthiş bir maddedir. Limonun temizlikteki faydalarının başında yağ ve leke giderici olarak en iyi doğal temizlik ilacıdır. Evde kendiniz limon ile yap sökücü yapabilirsiniz. 1 çay bardağı limon ve 2 bardak elma sirkesi ile karıştırın ve doğal yağ sökücünüz hazır. Bu karışımı sprey şişede kullanabilirsiniz.

ev_yapimi_temizlik_malzemeleri (5)

Karbonat

Karbonatı mutfak ve banyodaki inatçı lekeleri çıkarmak ve fırın temizliği için kullanabilirsiniz.
Yüzeyi karbonatla ovalayın, ardından yıkayıp, durulayın.

ev_yapimi_temizlik_malzemeleri (4)

Beyaz Sirke

Beyaz sirke mutfak ve banyolar için süper bir doğal temizlik maddesidir.1/4 bardak su ile yarım bardak sirkeyi karıştırın
ve harika bir yüzey temizleyici elde edin. Parkelerinizde de güvenle kullanabilirsiniz.

Dilerseniz Ev Temizliğinde Boraks Nasıl Kullanılır? Boraks Leke Çıkartır Mı? Zararları Nelerdir? göz atabilirsiniz.

Doğal Temizlik Malzemesi Tarifi

Evinizde kimyasal madde kullanmak istemiyorsanız. Çamaşır suyu yerine bu doğal temizlik malzemesini kullanabilirsiniz. Banyo, tuvalet ve lavobalar da gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Basit ve sağlıklı tarifimize göz atın…

Malzemeler:

  • 1 bardak su
  • 1 çay bardağı sirke
  • Tuz

Yapılışı:

Bütün malzemeleri bir kasede karıştırın. Tarifimiz hazır.

İlgili Konular;

Çamaşır Makinesinden Çıkan Çamaşırlar Kokuyor !

Halı temizleme tüyoları

Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır?