Evin çeşitli yerlerinde oluşan kötü kokuları gidermek için pratik yöntemler uygulayabilirsiniz.

Çöp Kokusu Nasıl Giderilir?

Tuvaletler için hazırlanan koku gidericileri kullanabileceğiniz gibi, çöp kutusuna karbonat ve kabartma tozu karışımı da serpebilirsiniz. Bunlar çöpteki kötü kokuları önleyecektir.

Tuvalet Kokusu Nasıl Giderilir?

Tuvalet evdeki en kirli yerlerdendir ve iyi temizlenmezse kötü koku yayar. Tuvaletteki kötü kokuyu önlemek için klozet ve lavaboya yarım bardak karbonat, limon suyu veya sirke döküp bol suyla durulayın. Lavaboya kahve telvesi, ardından da kaynar su dökebilirsiniz. Banyonuzun bir köşesinde bir bardak karbonat ya da limon suyu bulundurmanız da kötü kokuyu engeller.

Boya Kokusu Nasıl Giderilir?

Boya yapıldıktan sonra odanın ortasına bir tabak ufalanmış bayat ekmek koyun. Bu, boya kokusunu engelleyecektir. Ertesi gün de bir bardak süt koyabilirsiniz.

Buzdolabı Kokuları Nasıl Giderilir?

Bir kaseye sirke ve karbonat koyup buzdolabına yerleştirin. Bu, kötü kokuyu engelleyecektir. Peynir kabına kekik koyarak peynirin kokmasını da engelleyebilirsiniz.

Gardrop Kokuları Nasıl Giderilir?

Limon ve portakala karanfil batırarak bunu gardrobunuza asın. Meyveler giysilere hoş bir koku verecektir.

Yemek Kokuları Nasıl Giderilir?

Kızartmaların yağına bir sap maydanoz atarak kokuyu azaltabilirsiniz. Balık kokusundan da ağzı açık tencerede sirkeli su kaynatarak kurtulabilirsiniz.

Mutfak Dolaplarındaki Kokular Nasıl Giderilir?

Mutfak dolabını ve çekmecelerini ispirtolu suyla silin. Bir çay tabağı içinde un, hardal ya da kokulu sabun koyun.