Banyo ve mutfaktaki fayanslardaki kireç lekeler nasıl çıkar diye düşünüyor olabilirsiniz. Evdeki doğal malzemeler ile fayans su lekesi nasıl çıkar? Doğal malzemeleri kullanarak hızlı ve etkili temizlik sağlayabilirsiniz.

Fayanslardaki su lekeleri nasıl çıkar?

Banyo ve mutfakta musluk kenarlarında ve fayanslarda oluşan lekeler için yapılabilecek doğal tarifler listesi hazırladık. Bu tariflerin en önemli özelliği ise pahalı yüzey temizleri ile aynı etkiyi gösterebiliyor olmasıdır.

Fayanslardaki su lekeleri nasıl çıkar?

Fayanslardaki su lekeleri nasıl çıkar?

Kabartma Tozu : 1 çorba kaşığı kabartma tozunu kren gibi olacak şekilde su ile karıştırın. Lekeleri yuvarlak hareketler ile ovun.

Karbonat : Bir temizlik bezinin üzerine az miktarda karbonat dökün. Karbonat güçlü yapısı ile kireçleri bir- iki dakika içinde söküp atacaktır.

Beyaz Sirke : Bu malzemeyi isterseniz bir sprey şişesine koyup  su ile karıştırın. İstersenizde tek başına kullanabilirsiniz. Lekelerin üzerine sıkın hemen silebilirsiniz

Limon : Limonun bir çok temizlik malzemesinde kulllanındığını biliyoruz. Yarım limonu lekeli bölgeye sürün. Güzelce ovun.

Fayans su lekesi nasıl çıkar

Fayans su lekesi nasıl çıkar

Diş Macunu : Diş macunu başlı başına leke söktürücüdür. Sizde onun bu özelliğinden yararlanabilirsiniz. Bir süngerin üzerine diş macunu sürün ve ovun. Oldukça hızlı bir çözüm olacaktır.

Vazelin : Cilt için kullanılan kremi belki kullanmak istemeyebilirsiniz ancak tarihi geçmiş böyle bir kreminiz varsa kireç lekeleri için kullanışlı olabilir.

Araba Yüzey Cilaları : Arabanızı temizlemek ve parlatma için kullandığınız bu cilalar fayans lekeleri üzerinde de kullanılabilir. Üretim amacı leke çıkarmak olduğu için kullanışlıdır.

Tuz : Evde en kolay ulaşabileceğiniz tuz güçlü yapısı ile kireç lekelerini hemen çıkartabilir.