Parkeler uzun süreli kullanımlarda yada kalitesiz malzemeden dolayı aşınır ve gıcırdamaya başlar. Peki gıcırdayan parkeler nasıl tamir edilir?

Gıcırdayan Parkeler Nasıl Tamir Edilir?

Parkelerin aşınmasının en önemli iki nedeni yıllar içerisinde oluşan aşınma ve kalitesiz malzeme kullanımıdır. Evinizde yada işyerinizdeki parkelerin zamanla araları açılır yada alt kısımlarındaki yapıştırıcı madde etkisini kaybeder ve parkeler gıcırdamaya başlar. Sizde küçük boyutta olan bu soruna usta çağırmadan kendiniz çözüm bulmak istiyorsanız okumaya devam edin.

Gıcırdayan Parkeler Nasıl Tamir Edilir? | 1

Parke gıcırdamasını engellemenin ilk yolu zeminin sağlam olduğundan emin olduktan sonra parke döşemesi yapılmasıdır.Parkelerin aralarına sürtünmeyi engelleyecek talk pudrası yada zemine uygun yağ gibi işlemler yapabilirsiniz. Bu oluşan gıcırdama sesini engelleyecektir. Rutubetli yada düz olmayan bir zemine parke döşendiğinde bu sorunların oluşması normaldir.

Gıcırdayan parkelerin aralıklarına biraz vaks uygulayabilirsiniz. İstersenizde etrafa bulaştırmadan biraz tutkal ekleyebilirsiniz. Bu durumu aralarında boşluk bulunan parkeler için uygulayabilirsiniz. Ancak eğer tüm zeminde gıcırdama problemleri varsa parkelerin tamamen sökülüp onarılması gerekmektedir.