Sirke kullanarak temizlik yapmak geleneksel yöntemler arasında en fazla tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Doğal olarak kullanılan temizleme alternatifler arasında bulunan sirkeyle temizlik hem dezenfekte edici hem de leke çıkarıcı özellikler bulunur.

Evi sirkeli suyla silmenin faydaları arasında en önemlisi kimyasallara maruz kalmadan temizlik yapılmasıdır. Doğal malzemeler kullanılarak yapılan temizliklerde kimyasal içeriği olmaz ve zararlı kimyasallara maruz kalınmadan genel ev temizlikleri yapılabilir. Sirke ile yapılan temizliklerde yağlardan arındırma ve leke çıkarma işlemlerini gerçekleştirmek mümkündür.

Halı Lekeleri Sirke İle Nasıl Çıkar?

Yarım bardak sirke içerisine katılan 20 gram karbonat ile elde edilen karışım halılarda oluşan lekelerin çıkarılmasında oldukça etkili olmaktadır. Halıların ipliksi yapı özelliklerine kolayca uyum sağlayarak nüfuz eden karışım lekeleri yok etmektedir.

Halı Lekeleri Sirke İle Nasıl Çıkar? Sirkeyle Temizlik Yolları | 1

Tuvaletlerin Temizliğinde Sirke Kullanımı

Sirke ile tuvalet temizliği oldukça etkili ve kolay çözümlere ulaşmanızı sağlar. Tuvalet, lavabo ve küvetlerde biriken kir ve kalıntıları dezenfekte etmek için kullanılan doğal bir temizleyicidir. 62 ml sirke ile 2 kaşık karbonatı karıştırıp yarım litre suya katılması ile elde edilen doğal temizleyici fırça yardımı ile ovalanarak yapılır. Tuvalet, lavabo ve küvetlerin üzerinde oluşan her türlü kir ve kalıntının yok olması için fırçalanan bölge 10 dakika bekleyerek su ile yıkanmalıdır.

Halı Lekeleri Sirke İle Nasıl Çıkar? Sirkeyle Temizlik Yolları | 2

Buzdolabı Kokularının Giderilmesinde Sirkenin Etkisi  

Kimyasalların zararlarından kurtularak doğal seçenek arayan kişiler buzdolabında oluşan kötü kokuları gidermek için sirke kullanabilirler. Sprey şişesi içerisine boşaltılan sirke ve karbonatlı su karışımını buzdolabının tüm yüzeyleri silinerek kötü kokulardan arındırmak mümkün olur.

Beyaz Sirke Nedir, Mutfakta ve Temizlikte Nasıl Kullanılır? Tıklayın !

Ev Temizliğinde Boraks Nasıl Kullanılır? Boraks Leke Çıkartır Mı? Zararları Nelerdir? Tıklayın !

Leke Çıkarma Doğal Yöntemler Tıklayın !

Ev temizliği için pratik fikirler Tıklayın !