Laminant parkeler özelikle açık renkse üzerindeki tozu ve kiri çabuk gösterir. Laminant parkeler çizmeden nasıl temizlenir yazımızda parkelerden leke çıkarma konusunu detaylarını verdik.

Laminant Parke Çizmeden Nasıl Temizlenir?

Ev yada ofisteki laminant parkeleri temizlerken çizmemek en önemli ayrıntıdır. Parkeleri dikkatli temizlemek ve leke çıkarırken aşırı sert malzemeler kullanmayın. Böylece parkeleri çok daha uzun ömürlü ve dayanıklı bir şekilde kullanabilirsiniz.

Laminant Parke Çizmeden Nasıl Temizlenir? | 1

Parkeleri temizlerken özellikle soyucu etkiye sahip sert kıllı fırçalar kullanmayın. Bu fırçalar hem pareyi çizer hemde aralarına mikrop girebilir. Bu durum çiziklerde mikrop birikmesine neden olur.

Özelikle eve emekleyen küçük çocuğunuz varsa parkeleri ya sadece sirkeli su ile silin yada deterjanla temizledikten sonra kimyasal kalıntıları yok etmek için sirkeli su ile durulama yapın.

Parkeleri temzilerken kullandığınız yüzey temizleyicilerinin içinde ağartıcı maddeler olmamasına dikkat edin.

Çamaşur suyu ile kesinlikle parkleri silmeyin bu parkelerin kullanım süresini kısaltır.

İster sopalı bir fırça ile istersenizde mikrofiber bezler ile yüzeyi temizleyebilirsiniz.

Laminant Parke Çizmeden Nasıl Temizlenir? | 2

Parkelerininizin kalitesi düşük ise su ile çok fazla temas halinde bulundurmayın. Bu parkelerin kabarmasına neden olabilir.

İnatçı lekeler varsa üzerine biraz sirke ve su karışımına batırılmış bez silin ve bir süre bekletin bu lekelerin temizliğini kolaylaştıracaktır.

Temizlenen odanın pencerelerini açın bu durum parkenin hızlı kurumasını sağlar ve ömrünü uzatır. Aynı zamanda su yada bez lekesi kalmasını engeller.

Parkelerdeki çok inatçı lekeler için arap sabunu kullanabilirsiniz. Arap sabunun kokusunu sevmiyorsanız suya biraz lavanta kokusu aekleyebiliriniz.

Parkelerinize bazen cilalama işlemi yapmak isteyebilirsiniz. Bu parkelerde aşınma yapabileceği için yavaşça uygulayın.

Parke Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günümüzde üretilen parkeler çok daha sağlamdır. Evinizde mutlaka dayanıklı parke kullanın.

Özellikle nem veya rutubet gibi sorunu olan bir eviniz varsa mutlaka suya dayanıklı parkeler kullanın.

Seçeceğiniz parkenin garantisi olup olmadığını öğrenin.

Parke döşemesi yapılırken işi bilen bir usta ile çalışın böylece çökme yada açılma gibi sorunlarla karşılaşmazsınız.

Evinize alacağınız parklerin ortamı ferahlatacak olmasına dikkat edin. Özellikle küçük bir eviniz varsa açık parke evinizi dah büyük gösterebilir.

Sağlık açısından çizilmeyen parke tercih etmelisiniz. Unutmayın ki parkeler çizildikçe içerisinde bakteri üretimi artar.