Bebeklerin rahat bir uyku uyumasını sağlayıp onlara güvenli bir oyun alanı yaratan park yataklar, ebeveynler için de büyük kolaylık sağlıyor. Tabii bebeğiniz için doğru park yatağı seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç detay var. Önerilerimize kulak vererek bebeğinizi mutlu edecek, sizi de huzurlu hissettirecek park yatağa karar verebilirsiniz.

1. Neden Park Yatak Almalı?

Yenidoğan bebeğiniz sık sık uyanıp sizi yanında isteyecektir. Bu durumda pek çok anne, bebeğini yanında yatırmayı düşünse de bu durum bazen tehlikeli olabiliyor. Bu yüzden bebeğinizin hem size yakın olmasını hem de kendi yatağında yatıyor olmasını sağlayan park yataklar tercih sebebi. Ayrıca park yataklar güvenli bir oyun alanı sağlama noktasında da ebeveynlerin favorilerinden.

2. Tekerlekli Tasarım

Park yataklar tekerlekli yapıları sayesinde bulunduğunuz odaya kolaylıkla taşınabiliyor. Bu nedenle park yatak seçiminde öncelikli olarak bir yanında iki tekerleği bulunan modellere yönelmelisiniz. Siz iş yaparken bebeğiniz yanınızda oyun oynasın diye ya da bebeğinizi, yatak odasından kendi odasına taşımak istediğinizde bu özellik çok işinize yarayacak.

3. Çift Kademeli Tasarım

Park yataklar genellikle iki kademeli olarak tasarlanıyor. Böylece ilk zamanlar bebeğin yatağınızla aynı hizada olması için yatak kısmını üst kademede kullanabiliyorsunuz. Yüksek kademeli kullanım, bebeği yatağa yerleştirirken de büyük kolaylık sağlıyor. Altta kalan kısma da bebeğin eşyalarını yerleştirebiliyorsunuz. Bebeğiniz biraz daha büyüyüp ayaklandığında ise yatağı alt kısma getirebiliyorsunuz.

4. Kolay Taşınabilirlik

Bebeğiniz için seçeceğiniz park yatağın kolaylıkla kurulup toparlanabiliyor olması da dikkat edilmesi gereken konuların başında geliyor. Öyle ki yeni doğum yapan anneler çoğu zaman kendi annelerinden yardım almak isteyebiliyor ve bunun için anne evine geri dönebiliyor. Böyle bir durumda yatağın kolayca taşınabiliyor oluşu çok işe yarayacağı gibi tatillerde de bebeğinizin konforunu sağlamak için yatağı katlayıp bagaja yerleştirmek oldukça işlevsel bir çözüm.

5. İç Yatak Seçimi

Park yatak seçerken yatağın ne olduğu kadar, içine yerleştireceğiniz yatağın bebek için uygun olup olmaması da oldukça önemli. Uzmanlar, yeni doğan bebekler için visco yatakları öneriyor. Park yatağa karar verirken seçiminizi visco yataklı olanlardan yana kullanabilirsiniz.

6. İşlevsel Özellikler

Park yataklar bebekler için uykuda maksimum konfor, oyunda maksimum eğlence sağlıyor. Peki ya sizin için? Bu noktada kendinizi de düşünmeli ve alt değiştirme ünitesine sahip ürünleri tercih etmelisiniz. Böylece bebeğinizin altını değiştirirken çok fazla eğilip belinizi incitmemiş olursunuz. İçinizi rahatlatacak bir diğer kolaylık da yan kısımlarının file olması. Böylece her merak ettiğinizde bebeğinizi kontrol edebilirsiniz.

7. Sallanabilme Özelliği

Bebeğinin huzur içinde uykuya dalması için sallamaya ihtiyaç duyan anne ve babalar, yatağın sallanabilir ayakları olmasına da mutlaka dikkat etmeli. Pek çok ürün, hafifçe itince sallanabilir özellikte olsa da sallanma sağlayan ayakların olması sizi daha az yoracaktır.

8. Mışıl Mışıl Bir Uyku

Bebeğinizin rahatça uykuya dalmasını sağlayan bir dönence de park yatak seçerken dikkat edilmesi gereken noktalardan. Ancak bu dönenceyi kullanıp kullanmama konusunda seçimin sizde olması için takıp çıkarılabilir modellere yönelmekte fayda var.

Kaynak: blog.gittigidiyor.com/bebek-anne