Yemeklerimize lezzet katan soğan ev temizliğinde de süper işler çıkarıyor hanımlar! İşte soğanın ev temizliğinde kullanım alanları..

Ev temizliğinde ufak tefek işlerde işinizi kolaylaştıracak pratik bir şeyler arıyorsanız size süper bir önerimiz var! Soğanı sadece yemeklerinize lezzet versin diye değil ev temizliğinizde de kullanın.

Kadınlar Kulübü olarak ev temizliğinde oldukça zaman kaybeden hanımlar için güzel bir yazı derledik. Soğanın ev temizliğinde kullanım alanlarını öğrendiğinizde temizlikte ilk aklınıza gelecek olan şey kuşkusuz soğan olacak. Aspiratörden ızgara teline kadar birçok kullanım alanı olan soğanın değdiği yerlere gelin birlikte göz atalım.

Soğanın Ev Temizliğinde Kullanım Alanları | 1

Soğanın Ev Temizliğinde Kullanım Alanları

Mutfağınızda oluşan uğraştırıcı lekeleri soğanın dezenfekte özelliği sayesinde kolayca temizleyin! Ev temizliğinde kimyasal ürünler kullanmak yerine tercihinizi doğal temizlikten yana kullanmak istiyorsanız soğanın pratikliğinden faydalanabilirsiniz.

Metal Eşyalarda

Eskiyen ya da parlaklığını kaybeden metal eşyalarınız için mutlaka soğanı deneyin. Yapmanız gereken tek şey suyun içinde bir parça su koyun ve soğanlı suyla metal eşyalarınızı silin. İşiniz bittiğinde metal eşyalarınızın en az ilk gün gibi parladığını göreceksiniz.

Pencere Temizliğinde

Pencere kenarlarındaki lekeleri soğanla çıkarabileceğinizi biliyor muydunuz hanımlar? Ev temizliği yaparken pencerelerinizdeki lekeler için kullanın. Pencerelerinizi soğanla temizlediğinizde hem kirlerden arınacak hem de böceklerin pencelerinize gelmesi engellenecek.

Soğanın Ev Temizliğinde Kullanım Alanları | 2

Aspiratör Temizliğinde

Mutfakta en inatçı lekelerin oluştuğu alanlardan biri olan aspiratör temizliğiniz için etkili olan soğanı deneyin. Soğanla aspiratörünüzü güzelce ovun ve temizleyin. Sonuç olarak pırıl pırıl bir aspiratöre kavuşmuş olacaksınız.

Ocak Temizliğinde

Taşan yemekler artık kabusunuz olmasın hanımlar! Kuruyan yemek artıklarını biraz ıslatıp soğanla ovduğunuzda tüm kirlerin çözüldüğünü göreceksiniz. Ocağınızdaki kirlerin daha çabuk çıkması için ocağınıza bir miktar tuz serpin ve soğanla o şekilde ovun.

Izgara Temizliğinde

Izgaranızda biriken inatçı artıklardan da soğanla kurtulabilirsiniz. Yarım soğanı ızgaranızın tellerine sürerek güzelce ovun. Yanmış yemek artıklarının hızla arındığını göreceksiniz.

Kadınlar Kulübü olarak soğanın ev temizliğinde kullanım alanlarını sizler için paylaştık. Sizin ev temizliği için pratik önerileriniz neler?

Editörün Seçimi: Temizlik Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?