Yazlık evler ve villalarda hem iç alan dekorasyonu hem de bahçe dekorasyonu yapmak, bir zevk meselesi ve eğlenceli bir aktivitedir. Dekorasyon başlı başına bir sanat sayılabilir. Üstelik yazlık villa dekorasyonu yapılacaksa daha da eğlenceli hale gelir. Villa bahçesi düzenleme ve iç dekorasyon belirlemesi yaparak, dilediğiniz konsepti uygulayabilirsiniz.

Yazlıklarda Akdeniz Esintisi | 1

  • Öncelikle Plan Yapın

Evin metrekaresi, tadilat edilecek alan varsa planı, bahçe kullanım alanı ve dizayn edilecek bölümlerin krokisini çıkarın. Yapmak istediğiniz değişiklikleri belirleyin ve bütçeyi ayarlayın. Doğal bahçe tasarımları ile ekleyeceğiniz demirbaş ve mobilyaları belirleyin.

Yazlıklarda Akdeniz Esintisi | 2

 

 

  • Temel Dekorasyon Malzemelerini Belirleyin

Zemin dekorasyonu, duvar kaplamaları, pencere ve kapı renkleri gibi temel yapı özelliklerinde değişiklik yapılacaksa belirleyin ve konseptinizle uyum sağlaması için farklı renkleri, modelleri inceleyin. Klasik, modern, naturel gibi belirlediğiniz konsepte göre zemin kaplama ürünlerini veya boya renklerini seçin.

Yazlıklarda Akdeniz Esintisi | 3

  • Mobilya Malzemesi ve Renk Seçimi

Yazlık evlerde genellikle sadece ve az parçalı salon takımları kullanılır. Genellikle oturma odası konseptinde ve rahat oturma grupları ile kullanımı tercih edilir. Fakat Akdeniz stilinde yapacaksanız, minik beyaz büfelerden, el oyması yemek masalarına dek şahane mobilyaları tercih edebilirsiniz. Beyaz mutfak dolapları, vintage tarzda üretilen salon grupları gibi ürünleri seçebilir, kalite ve konforu bir arada yaşayabilirsiniz.

Yazlıklarda Akdeniz Esintisi | 4

  • Aksesuar Temaları

Ağaç duvar süsleri ve Akdeniz manzaralı yağlı boya tablolar, yazlık evlerin dekorasyonu için şahane aksesuarlardır. Evin dizaynına göre büyük objeler kullanabilir, ahşap vazolar, büyük salata kaseleri, ahşap masklar veya beyaz mavi biblolar ile muazzam alanlar oluşturabilirsiniz. Akdeniz stilinde büyük aksesuarlar, mavi ve yeşil renk tonları ön plandadır.