Kızarmış dondurma nasıl yapılır ? Kızarmış dondurma malzemeleri nelerdir ? Dondurma nasıl kızartılır ? Kızarmış dondurma tarifi…

Malzemeleri :
Yarım Kilogram Maraş Usulü Dondurma
2 Su Bardağı Corn Flakes
Yarım Su Bardağı Fındık İçi
2 Adet Yumurta Beyazı
1 Çay Kaşığı Tarçın
Kızartmak İçin:
Sıvı Yağ

Hazırlanışı:

Dondurmayı dört parçaya ayırıyoruz. Dondurma parçalarını yuvarlıyoruz. Streç filme sarıp, dondurmaları dondurucuda 1 gece bekletiyoruz.

Diğer taraftan fındık ve corn flakesi doğrayıcıdan geçiriyoruz. Bir kaseye alıyoruz. Üzerine tarçın serpiyoruz. Ayrı bir kâseye de yumurtaların beyazını alıp, iyice çırpıyoruz. Dondurma toplarını bir gün sonra dondurucudan çıkartıyoruz. İlk önce yumurta akına buluyoruz.

Ardından corn flakesli karışıma buluyoruz. Dondurmaların malzemelere iyice bulanması için birkaç kere aynı işlemi tekrar ediyoruz. Dondurma toplarını tekrar streç filme sarıyoruz. Dondurucuda 3-4 saat bekletiyoruz. Kızartılmış dondurmalarımızı servis edeceğimiz zaman geniş bir tencereye bolca sıvıyağ döküyoruz.

Yağ kızdıktan sonra dondurmaları çevirerek kızartıyoruz. 10 saniye kızartmanın yeterli olacaktır. Dondurmaları servise hazırlarken üzerine çikolata sos döküyoruz. Dondurmaları bekletmeden servise hazırlıyoruz.