Mickey mouse pasta yada kulaklı cupcake tarifi ile çocukların doğum günleri için harika bir görünüme sahip bu lezzetli tatlıları yapabilirsiniz.

Kulaklı Cupcake Tarifi

Malzemeler;

Keki için;

1 adet büyük boy yumurta

1 + 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker

155 gr kefir

120 gr ayçiçek yağı

2 yemek kaşığı yoğurt

1 + 1 su bardağından 1 parmak eksik un

10 gr kakao

¾ tatlı kaşığı karbonat

Frosting için;

500 gr pudra şekeri

250 gr tereyağı – oda sıcaklığında

½ limonun suyu

Süslemek için;

Mini kakaolu kremali bisküvi

Kulaklı Cupcake Tarifi | 1

Hazırlanışı;

Yumurta ve toz şekeri köpük olana kadar çırpın. Köpük olunca yoğurdu ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar çırpın. Kefiri ve ayçiçek yağını ilave edip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri eleyerek birleştirin ve karıştırın. Ardından sıvılara ilave edip homojen bir kıvam alana kadar spatulayla karıştırın ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Ardından kalıplara doldurup 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Oda sıcaklığındaki tereyağını bir karıştırma kabına alın, üzerine pudra şekerini ve limon suyunu ilave edip el mikseri ile pudra şekeri iyice eriyene kadar çırpın. Eriyen kremayı bir sıkma torbasına alıp buzdolabında 3-4 dakika dinlendirin.

Kekle birleştirilen keklerin üzerini hafif keserek düzleşirdin ve kremayı sıkma torbası yardımı ile kekin üzerine sıkın. Son olarak da mini krema dolgulu çikolatalı bisküvileri ikiye bölüp kremanın üzerine kulak şeklinde süsleyip servis edin.

 

 

Kaynak: Ardanın Mutfağı / Facebook