Şerbet tatlıların vazgeçilmez soslarındandır. Şerbet nasıl yapılır? resimli ve videolu tarif makalemizde aşama aşama şerbetin yapılışını anlattık.

Malzemeler
Şeker
Su
Limon
Tencere

Yapılışı
Şerbet tatlıların vazgeçilmez soslarındandır. Şerbet yapmak için ölçünüz bire bir olmalı, mesela 1 litre su kullanacaksanız 1 litre şeker kullanmalısınız, 1 su bardağı su kullanacaksanız, içine 1 su bardağı şeker katmalısınız vb. yani suyla şeker aynı ölçüde olmalıdır.
Şerbetiniz iyice kaynadıktan sonra içine 3-4 damla limon ekleyin. Şerbetiniz kaynama miktara kullandığınız su ve şeker miktarına göre değişir.
Şerbetinizin kaynarken kıvama geldiğini anlamanın yolu ise şerbeti tahta kaşıkla karıştırırken, kaşığı havaya kaldırın, şayet şerbet akışkan bir kıvamdaysa
şerbetiniz hazır demektir!

 

 

serbet_nasil_yapilir_resimli_ve_videolu_tarif_1 serbet_nasil_yapilir_resimli_ve_videolu_tarif_2 serbet_nasil_yapilir_resimli_ve_videolu_tarif_3

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.