Hamur işleriyle aranız iyi ise ve lezzetli, pratik bir tarif arıyorsanız, sigara böreği nasıl yapılır? resimli anlatım makalemiz aşama aşama yazılı ve resimli tarifiyle yardımcı olacaktır.

Malzemeler
3 adet pişmemiş yufka
250 gr peynir veya (patates püresi)
Yarım demet maydanoz veya dereotu (zevke göre)
Bir tutam kırmızı toz biber, karabiber
2 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı
sigara_boregi_nasil_yapilir_1Öncelikle böreğin içini hazırlayın.
Peyniri çatalla ezip, üzerine ince doğradığınız yeşillikleri katıp karıştırın.
Ayrı bir kaba biraz su koyun, bu su ile hamuru yapıştıracaksınız.
sigara_boregi_nasil_yapilir_2Yufkalar üst üste konularak şekilde gösterildiği gibi masanın üzerine yerleştirilir ve 3 bölüme ayrılır. (Buradaki yufkalar marketlerden alınmış hazır yufkalardır, ona göre de dikdörtgen şeklindedir)
sigara_boregi_nasil_yapilir_3Sonra bu yufkalar bir üst açından alt açısına kadar çapraz kesilir.
Böylece her yufka 4’e bölündü ve toplam 12 küçük yufka oldu.
sigara_boregi_nasil_yapilir_4Peynirli veya patatesli iç, bir kaşıkla alınarak yufkanın uzun kenarı tarafından koyulur.Ve yufkanın her iki kenarı içeri bükülerek rulu şeklinde katlanır.

Hamur İşleri, Çorbalar, Makarnalar Her Türlü Yemek Tarifi İçin Tıklayınız

 

sigara_boregi_nasil_yapilir_5Bu şekilde tüm yufkalar yukarıdan aşağıya doğru bükülür ve son ucu suya batırılarak yapıştırılır.

sigara_boregi_nasil_yapilir_6Geniş bir tavada sıvıyağ ısıtılır, sigara börekleri her tarafı altın renk olana kadar orta ateşte pişirilir.

sigara_boregi_nasil_yapilir_7Piştikten sonra bir borcama kağıt havlu koyulup, börekler içine alınır.
Afiyet olsun.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.