Kusursuz bir cilt kuşkusuz tüm kadınların hayali. Bu hayali gerçekleştirmenize bizim de bir katkımız olsun dedik. 5 adımda pürüzsüz ve kusursuz bir cilde kavuşmaya hazır mısınız? Öyleyse başlıyoruz.

İşte hoşunuza gitmeyen o görüntüden sizi kurtaracak ve kolay yoldan cildinizi kusursuzlaştıracak yöntemi açıklıyoruz.

5 adımda kusursuz ve pürüzsüz bir cilt için:

Düzenli ve kaliteli uyku

Pürüzsüz ve kusursuz bir cilt hangi bakımı yaptırırsanız yaptırın düzenli bir uyku alışkanlığınız yoksa cildiniz hep bakımsız görünür. Eğer cildinizin muhteşem görünmesini istiyorsanız günde 7-8 saat uyku uyumanız gerekir. Uyku düzeni tüm sağlığı etkilediği gibi cildi de etkiliyor.

Cildinizin nem dengesini koruyun

Her duştan sonra cildinizi mutlaka nemlendirin. Nemsiz vücut zamanla kurumalara ve deri döküntülerine neden olur. Hele birde kış aylarındaysanız cildinizin pul pul olması kaçınılmaz aman dikkat edin diyelim. Vücut losyonlarını her duştan sonra cildiniz hafif nemliyken uygulayın. Böylece cildinizin yağlanmasını en aza indirmiş olursunuz.

5 Adımda Kusursuz Cilt | 1

Soğuk su ile duş alın

Kışın soğuk duşu nasıl alacağız diyenler çoğunlukta biliyoruz ama en azından çok sıcak olmayan suyla duş almayı deneyin. Ya da olabildiğince soğuk suyla duş alın ardından da sıcak suyla duş alın. Cildinizin parlak ve yumuşacık görüntüsüne hayran kalabilirsiniz bizden söylemesi.

Duşta keseyi ihmal etmeyin

Kese bildiğiniz gibi cilt için eskiden beri uygulanan en etkili ve faydalı yöntem. Vücudunuzdaki ölü deriyi atar ve kan dolaşımını hızlandırır. Evde güzel bir kese uygulaması yapmak istiyorsanız vücudunuzu sıcak suyla iyice ıslatın ardından keseyi alın. Önce topuklarınızdan ve dirseklerinizden başlayarak tüm vücudunuzu iyice keseleyin.

Vücudunuzu sabahları fırçalayın

Fırçalamak görüldüğü gibi sadece dişlerde olmuyor. Cilt sağlığınız ve güzelliğiniz için vücudunuzu her sabah liflerden yapılmış fırça ile fırçalayın. Kan dolaşımının artmasıyla birlikte cildiniz istediğiniz konforu yakalayacak.

Kusursuz bir cilt için sizin önerileriniz neler? :)