Biberiye yağı yüzyıllardır saç bakımı için kullanılan saça oldukça faydalı yağlardandır. Biberiye yağı saç uzatır mı? makalemizde, biberiye yağının saça faydaları ve bu yağ ile yapılan saç uzatma tarifine yer verdik. Biberiye yağı  saçlar için harika bir esansiyel yağdır. Biberiye yağı ile evde saç bakımı makalemizdeki tarifi uygulayarak uzun, sağlıklı ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz. Biberiye saçlardaki kuruluğu önler, saçı nemlendirir, baş derisini uyararak saçların hızlı uzamasına yardımcı olur. Biberiye yağının diğer bir yararı da beyaz saçları saç rengini koyulaştırması, beyazlamayı önlemesidir.Amerika’nın ünlü sağlık sitesi WebMD’nin yaptığı araştırmaya göre biberiye, kekik, lavanta, sedir ağacı karışımı olan bir tedavi ile 7 ayda saçlarınız %44 daha fazla uzuyor.
Malzemeler
1 adet kavanoz
1 kase taze biberiye yaprağı ( dilerseniz içine bir kaç yaprak Hint fesleğeni veya badem yağı gibi esansiyel yağlar katabilirsiniz)
2 yemek kaşığı kurutulmuş biberiye yaprağı
2 su bardağı sızma zeytinyağı

Üzüm Çekirdeği Yağı İle Saç Uzatma İçin Tıklayınız

Yapılışı
Biberiyeyi cam kavanoza koyun ve zeytin yağını üzerine dökün.
İyice çalkalayıp karıştırın.
En az 3 gün güneş ışınlarını alan bir yere koyun.
Daha sonra kavanozu karanlık bir yerde 2-4 hafta bekletin.
Süre dolduğunda yağı süzüp, koyu renk, ağzı sıkı bir kavonaza geçirin.
Serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin.

Kullanılışı
Yağı kullanmadan biraz ısıtın ve çok sıcak olmayacak şekilde başınıza sürüp, masajla yedirin.
Streç filmle veya boneyle saçınızı örtün.
Yağ 1 gece başınızda kalsın.biberiye_yagi_sac

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.