Çilek ile yüzünüze peeling uygulayıp cildin nem dengesini tekrar kazandırabilirsiniz. Çilekle yağlı cilt maskesi resimli makalemizde yağlı cildinizi normale döndürebilecek tarife yer verdik. Yağlı ciltlerde sivilce, siyah nokta ve diğer cilt problemleri sık görülür. Yağlı ciltler için çilek maskesi tarifi ile cildiniz ölü hücrelerden arınacak ve pürüzsüz bir hale gelecektir.
Çileğin cilde faydaları;
Çilek salisik asit içeriği ile cilt için oldukça yararlı bir meyvedir.
Cildi toksinlerden arındırır, yumuşaklık ve nem kazandırır.
Çilek C, B, K vitaminleri, demir, fosfor ve diğer mineraller açısından zengindir, cilt lekelerini giderir, sağlıklı bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur.
Yulafın cilde faydaları
Yulaf cilt maskelerinin olmazsa olmazlarındandır. Yulaf demir, fosfor, B grubu vitamini ve daha pek çok vitaminle mineral açısından zengin bir bitkidir. Cildin kurumasını önleyip, nem kazandırır, antibakteriyel özleri ile sivilcelerle mücadele eder, cildi yumuşatıp,bakımını yapar.

Malzemeler
2-3 olgun çilek
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
Yarım tatlı kaşığı limon suyu
(yüzünüz küçükse malzemeleri daha az kullanabilirsiniz)

Yapılışı
Çatalla çilekleri ezin.
Yulafları öğütün.
Çatalla yulafı birleştirip, içine limon suyunu katın.
Yüzünüze maskeyi uygulayın. 10 dakika yüzünüzde kalsın.
Ardından su ile yıkayıp, durulayın.

yagli_ciltler_icin_maske_1 yagli_ciltler_icin_maske_2 yagli_ciltler_icin_maske_3 yagli_ciltler_icin_maske_4

 İlgili Konular

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.