Bedenimizde bulunan lekeler, yara ve dikiş izleri psikolojimizi bozar, iz büyükse ve yüzümüz gibi gözüken bir yerde ise insan içine çıkmak bile istemeyebiliriz.Bu tür izlerden kurtulmak için yapılabilecek bazı şeyler vardır. Dikiş izi makyajla nasıl kapatılır? makalemizde bu önerilere yer verdik.

Dikiş izlerinden kurtulmanın en kesin yöntemi cerrahi müdahaledir, bir çok dikiş izi cerrahi müdahaleler sayesinde yok edilebilir yahut daha küçük ve görünmez bir hale getirilebilir. Ameliyat olmaya bütçeniz elvermiyorsa, işte makyajla yapabilecekleriniz.

Dikiş yerine concealer, kryolan dermacolor camouflage, transparan pudra uygulayabilirsiniz. Tüm bu ürünleri internetten temin edebilirsiniz.
Contractubex Jel,Expigment Krem, Mederma Krem, Scar Zone Krem, ScarEx Jel, Floxia Paris Regenia Krem,İlvina Salyangoz Özlü Krem,Zdrave Universal Krem ve Xeragel Krem piyasada bulunan iz giderici krem markalarıdır, bunları deneyip, herhangi birinden çözüm bulabilirsiniz.

Ciltteki her iz maalesef makyajla kapatılamaz. Fondöten, concealer gibi makyaj malzemeleri, kızarıklığı, ciltteki pigmentasyon farklılığını gizleyebilir, fakat derin bir izi
kapatmazlar. Bu durumda cildinizin dokusunu daha pürüzsüz gösterecek, dikiş izini dolduracak silikon bazlı kozmetik ürünleri kullanabilirsiniz.

Fondöten ve concealer kullanmadan önce yara izine renk düzeltici corrector stick uygulayın. Yara izi kırmızı ise yeşil corrector seçin, iz mor ve maviyse sarı bir renk düzeltici kullanmalısınız. Yara izi sarımsı ise, lavanta rengi corrector kullanmak sizin için ideal olanıdır. Renk düzelticiyi iz üzerine sürüp, parmağınızla dağıtın.

Kullandığınız renk düzelticinin üzerine ise concealer sürün. Kalın, kremsi kıvamdaki concealer yara izini mükemmel şekilde kapatmaya yardımcı olacaktır. Son olarak saydam pudra ile makyajı tamamlayın.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.