Güzel ışıl ışıl parlayan bir cilt hepimizin hayalidir, gliserinli maske tarifleri cildinizi güzel bir görüntüye kavuşturmakta oldukça etkilidir. Gliserinle yapılan cilt maskeleri ile güzel, sağlıklı gözüken bir cilde kavuşabilirsiniz. Gliserinin cilde faydası saymakla bitmez.Güzellik ve kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılan bir maddedir. Cildi yumuşak ve esnek tutmak için yardımcı olur. Gliserin aynı zamanda cilt yapısını inşaa etmekte etkilidir. Bu renksiz ve kokusuz sıvı ayrıca ilaç sektöründe ve tıpta da kullanılır.
Saf gliserin cilt üzerinde olumsuz bazı etkilere neden olabilse de, çeşitli maddelerle birleşimle seyreltilmiş gliserin, cilt bakımında önemli bir rol oynar. Şimdi hep beraber gliserinle yapılan yüz maskeleri tariflerine bir göz atalım.

Birer tatlı kaşığı bal, gliserin ve zeytinyağını karıştırın(yüzünüzün büyüklüğüne göre, bu oran, bir çay kaşığı da olabilir.)
Yüzünüze uygulayın ve 20 dakika bekletin, ardından cildinizi suyla yıkayıp, kurulayın.
Bu uygulama cildinizi yumuşacık yapacak ve nemlendirecektir.

Yaygın bir cilt hastalığı olan ve cilt hücrelerinin olgunlaşmadan dökülmesi demek olan sedef gliserinle tedavi edilebilir.
Gliserin hücrelerin olgunlaşma sürecini hızlandırarak, sedef oluşmunu önler.
Size verdiğimiz maskeyi uygulayabilirsiniz.

Morarmış ve çatlamış dudakların çaresi de gliserindir.
Sulandırılmış gliserini doğrudan dudaklara uygulayabilir veya süt kreması ile karıştırıp yatmadan bunu dudaklarınıza uygulayabilirsiniz.

 

Gliserin yalnızca cildinizi yumuşacık yapmakla kalmaz, yağlı ciltler üzerinde de etkili bir maddedir.
1 yemek kaşığı gliserin ile fuller toprağını karıştırın.
Bu maskeyi yağlı cildinize uygulayıp, 10 dakika bekletin.
Maske, cildinizin yağını dengeleyecektir.

Limon suyu ile karıştırılmış olan gliserin elleriniz için mükemmel bir nemlendiricidir.
Gliserin, yumurta akı ve bal karıştırılıp yapılan maske cildi ölü hücrelerden arındıran basit ve etkili bir yoldur.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.