Güzelim saçlarınızda beyaz beyaz o kepekler nasıl da kötü görünüyor değil mi? İşte sizler için hazırladığımız kepekli saçlara doğal çözümlerle saçlarınızdaki kepeklerden kurtulun.

Kepek sorunu saçlarda kalıcı bir durum olmasa da çoğu zaman sinir bozucu olur. Böyle zamanlarda koyu renkler giymek neredeyse imkansızlaşır.

Kepeklenme sorunu saç derisindeki pullaşmış ölü derinin saç tellerinde kötü bir halde gözükmesi. Peki durumdan nasıl kurtuluruz diyorsanız yazımıza göz atın deriz.

Saçlarda görülen kepeklenmenin nedenleri:

-Saçların çok ya da az yıkanması

-Jöle ve saç spreylerinin sık kullanılması

-Kuru bir cilde sahip olmak

-Yeterli su tüketmemek

-Aşırı stres ve kaygı durumunda olmak

-Genel mevsimsel değişimler

Saçlarda oluşan kepek sorununa karşı etkili şampuanlar işinizi görür ancak şampuansız da kepekli saçlarınıza son verebilirsiniz.

Kepekli Saçlara Doğal Çözümler | 1

İşte kepekli saçlara doğal çözümler:

Kepeğe karşı kabarma tozu uygulaması

-1 kabartma tozunu alın ve biraz ıslak olan saç diplerinize iyice sürün. Biraz ovuşturduktan sonra iyice durulayın. Saçlarınızdaki kepekler kaybolana kadar bu işlemi her duşta tekrarlayın. Ancak kabartma tozu kullanırken asla şampuan kullanmayın. İlk zamanlar saçlarınızda biraz kuruma yaşanabilir ama bu durum geçici. Sonraki haftalarda saçlarınız doğal yağ üreterek saçlarınızdaki pullanmayı giderecek.

Kepeğe karşı aspirin uygulaması

-2 aspirini toz haline getirin ve şampuanınıza ekleyin. Saçlarınız bu karışımla 2 dakika kadar bekletip durulayın. Ardından normal şampuanla tekrar yıkayıp durulayın.

Kepeğe karşı limon uygulaması

-Bir fincan dolusu suya 1 çay kaşığı limon ekleyin ve bu karışımla saç diplerinize masaj yapın. Ve bu uygulamayı kepekleriniz kaybolana kadar tekrarlayın.

Kepeğe karşı tuz ve sirke uygulaması

-Saçlarınızda eğer yoğun bir kepek varsa saçlarınızı şampuanla düzenli olarak yıkayın. Durulamak için ağız gargaraları kullanın. Bu işlemden sonra da saçlarınıza arıtıcı kremler kullanabilirsiniz.

-Saçlarınız kuru haldeyken biraz tuz dökün ve masaj yapın. Ardından şampuanla tekrar yıkayın. Bu işlemi aynı şekilde sirkeyle de yapabilirsiniz. Saçlarınıza sirkeli suyla masaj yapın biraz bekletin ve iyice durulayın.

Kepeğe karşı hindistan cevizi yağı uygulaması

-Kepeğe karşı en etkili doğal yöntemlerden biri de Hindistan cevizi yağıdır. Hindistan cevizi yağını duştan önce saç diplerinize masaj yaparak sürün ve havlu sarıp 1 saat bekletin. Daha sonra saçlarınızı ılık su ve şampuanla iyice yıkayın.

Sizin kepekli saçlara karşı önerileriniz nelerdir?