Saç fırçaları sıklıkla kullandığımız ev eşyalarındadır. Saç fırçası nasıl temizlenir? 3 farklı yöntem makalemizde saç fırçalarını steril hale getirecek bilgilere yer verdik.

Malzemeler
Saç fırçası
Şampuan yahut sıvı sabun
Havlu
Eski bir diş fırçası

İlk adım olarak saçları fırçadan temizlemekle başlayın.
Tüm saçlardan kurtulana kadar ellerinizle fırçanın temizliğine devam edin.

Lavaboda fırçanızı şampuan. Fırçaya biraz şampuan sürüp, nazikçe ovalayın.
Şampuan kullanmanız şart değil, sıvı sabun yahut duj jeli de aynı işi görecektir.

Şampuanlama işlemi bittikten sonra fırçanızı bol su ile güzelce durulayın.

Son adım ise fırçanızı kurulamak olmalıdır, bunun için ister havlu kullanın, isterseniz saç kurutma makinesinin serin ayarını. Fırçayı saç kurutma makinesinin sıcak ayarı ile kurutmayın, fırçaya ve kılların tabanına zarar verebilirsiniz.
Fırça tamamen kuru hale geldiğinde, tekrar kullanmaya hazırdır demektir.sac_fircasi_nasil_temizlenir_3_farkli_yontem (1) sac_fircasi_nasil_temizlenir_3_farkli_yontem (2) sac_fircasi_nasil_temizlenir_3_farkli_yontem (3) sac_fircasi_nasil_temizlenir_3_farkli_yontem (4)

Saç fırçanızı uzun süre temizlemediyseniz, elinizle saçları çıkarmak zor olabilir, bu durumda en mantıklısı tarak üzerinde birikmiş kılları kesmenizdir.
Dikkatli bir şekilde, fırçaya zarar vermeden saçların kesip, çıkarın.

2.adım olarak saç fırçasına biraz sıvı sabun yahut şampuan döküp eski bir diş fırçası ile tarağınızı ovalayın.

Suyu israf etmemeye dikkat ederek fırçayı güzelce durulayıp, sabundan ve kirden arındırın.

Fırçayı havluyla yahut saç kurutma makinesinin soğuk ayarı ile kurutup, saç fırçası temizleme işleminizi tamamlayın.sac_fircasi_nasil_temizlenir_3_farkli_yontem (5) sac_fircasi_nasil_temizlenir_3_farkli_yontem (6) sac_fircasi_nasil_temizlenir_3_farkli_yontem (7) sac_fircasi_nasil_temizlenir_3_farkli_yontem (8) sac_fircasi_nasil_temizlenir_3_farkli_yontem (9)

Ahşaptan yapılmış pahalı bir saç fırçanız varsa ve tamamen suya sokmak istemiyorsanız, fırçadaki saç kıllarını çıkardıktan sonra, havluyu biraz ıslatıp, fırçanızı yalnızca silmekle yetinin.

Fırçanızı havlu ile sildikten sonra, fırçaya bir kaç damla çay ağacı yağı damlatın, bu yağ antiseptik ve anti bakteriyel özellikleri ile fırçayı mikroplardan arındıracaktır.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

sac_fircasi_nasil_temizlenir_3_farkli_yontem (10) sac_fircasi_nasil_temizlenir_3_farkli_yontem (11)