Yaz için yüz maskesi sizi sağlıklı bir cilde kavuşturacaktır.
Evde doğal maske tariflerinden olan bu maskenin içinde bulunan malzemelerin faydaları ise şu şekildedir; yoğurt içeriğindeki laktik asitle cildi yatıştırır, potasyumla yumuşatır, yararlı bakterilerileriyle ph seviyesini dengeler.
Yaban mersini C ve E vitamini ile cildinizi korur. Ahududu C vitamini ve manganez içeren yapısıyla cildinizin savunma sistemini dengeler. Çilek cildiniz için güçlü bir antioksidandır.
Buğday tohumu E vitamini özleriyle yüzünüzü dış etmenlerden muhafaza eder. Bal tam bir şifa kaynağıdır, tüm cilt tiplerinde rahatlıkla kullanılabilir.
Muzda bol potasyum ve A vitamini vardır, cildinizi yumuşacık yapar.Limon gözenekleri açıp temizler, peeling etkisi yapar.
Lavanta normal, hatta hassas ciltler için bile yatıştırıcı ferahlatıcı bir maddedir. Bu kadar faydalı maddelerden oluşan doğal maske cildinizi müthiş bir görüntüye kavuşturacaktır.
Yaz İçin Yüz Maskesi Malzemeler
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 çeyrek muz
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı buğday tohumu
1 tutam doğranmış nane
yarım limon suyu
bir avuç çeşitli meyve (mesela 10 ahududu 10 yaban mersini, 5 adet çilek)
bir kaç tane kurutulmuş lavanta çiçeği.

Yaz İçin Yüz Maskesi Tarifi
Tüm malzemeleri bir kasede blenderla karıştırın.
Maske kremsi fakat cıvık olmamalıdır.
Temiz cildinize bu maskeyi uygulayın.
Yarım saat cildinizde tutun.
Yıkayıp durulayın.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Yaz İçin Yüz Maskesi

Yaz İçin Yüz Maskesi