Göğüs sarkması yada istediğiniz gibi durmaması gibi sorunlardan şikayetçi iseniz çekici göğüslere sahip olmak için egzersizler ile bu durumla başa çıkabilirsiniz.

çekici göğüslere sahip olmak için egzersizler

Kadınlar özellikle ilerleyen yaşlarda göğüslerinden memnun olmamaya başlar. Doğum, emzirme yada yaş ilerlemesi gibi durumlarda göğüslerde yaşanan sarkmaları engellemek için erken yaşlardan itibaren göğüs egzersizleri yapılmaya başlanmalıdır. Evde kolaylıkla kısa zamanda yapılabilecek bu egzersizleri deneyebilirsiniz.

çekici göğüslere sahip olmak için egzersizler | 1

Egzersiz 1
Elinizi bir yumruk gibi sıkıştırın ve çenesine kaldırın. Çenenizle yumruğunuza 5 saniye boyunca bastırın, ardından 5 saniye dinlendirin. 2-3 kez tekrarlayın.

çekici göğüslere sahip olmak için egzersizler | 2

Egzersiz 2
Göğsünüzün önünde ellerinize katılın. Pektoral kaslarınıza zorlamak için onları yeterli kuvvetle birlikte bastırın. Sırtınızı düz tuttuğunuzdan emin olun.

çekici göğüslere sahip olmak için egzersizler | 3

Egzersiz 3
Bu hareket pektoral kasların güçlenmesine yardımcı olabilir. İlk defa yapıyorsanız baştan başa dizlerken veya bir koltuğa veya kanepeye dayanınca başlayın. Kollarınızı elinizden geldiğince yanlara kadar uzatın ve bacaklarınızı birlikte çekin. Vücudunuzu yere bastırırken, dirseklerinizi yavaşça kenarlarınıza doğru hareket ettirin. 3 set yapın.

çekici göğüslere sahip olmak için egzersizler | 4

Egzersiz 4
Midenizin üzerine yatın, bacaklarınızı dizlerinizden bükün ve ayak bileğinde tutun. Yeni başladıysanız bu konumu 20 saniye tutun, ardından 10 saniye ara verin. Bunu 3 kez tekrarlayın.

çekici göğüslere sahip olmak için egzersizler | 5

Egzersiz 5
Duvardan yarım metre uzakta durun, kollarınızı önünüzde uzatın ve yumruklarınızla karşı karşıya basın. Göğüs kaslarınınızın çalıştığını hissedeceksiniz. 20 saniye basın, sonra 10 saniye dinlendirin. 3 kez tekrarlayın.

çekici göğüslere sahip olmak için egzersizler | 6

Egzersiz 6
Bir pilates topunun üzerinde dambıl kullanarak, göğsünüzü zorlayın ve onları eşit oranda kaldırmaya başlayın. Sonra indirin ve kaldırın. Bu egzersizi 8 kere tekrarlayın. Dambılların yeterli ağırlıkta olduğundan emin olun. 3 set yapın.

çekici göğüslere sahip olmak için egzersizler | 7

Egzersiz 7
Bu egzersiz kaslarınızı germekte ve göğüslerinizin güzel bir şekil vermeye yardımcı olacaktır. Dambılları alın. Ayağa kalkarken bacaklarınızı diz kısmından hafifçe bükün ve gövdeninizi öne doğru eğin. Nefes alırken kollarınızı kenara kaldırın (dirseklerde hafifçe bükülmelidirler). Kolların zemine paralel olması gerekir. Her biri 12 defadan oluşan 2 set yapın.

kaynak