Cilt gözeneklerinin iyi temizlenmemesi, bakterilerin toplanmasına ve sivilce oluşumuna neden olabilir. Ayrıca gözeneklerin sıkılaştırılması için de gözenek içlerinin iyice temizlenmesi gereklidir. Gözeneklerin açılması için;

  • Buhar Makinesi

Cilt bakımında öncelikle gözeneklerin temizlenmesi, onun öncesinde ise gözeneklerin açılması gereklidir. Buhar makinesi kullanarak ortalama 15 dakika uygulama ile cilt gözeneklerinin açılmasını ve tıkanmış yağ gözeneklerinin, sıcak buhar ile rahat şekilde çıkmasına olanak sağlarsınız.

Doğal cilt bakımı yapmak için buhar uygulamasına natürel yağlar ekleyebilir veya elma sirkesinden birkaç damla damlatabilirsiniz. Nane ve rezene yağları, cilt gözeneklerinin açılması için ideal yağlar arasındadır.

Cilt Gözeneklerini Temizlemek İçin Süt Tarifi | 1

Doğal Temizleme Sütü Tarifi

Gözenekleri açılan cildin, temizleme sütü ile temizlenmesi gereklidir. Evde cilt bakımı yapmak için yine doğal yöntemlerle hazırlayacağınız süt için;

  • 1 salatalık
  • 1 su bardağı yağlı süt

Öncelikle sütün kaynatılıp, süzülmesi gereklidir. İçerisine salatalık ince bölümden rendelenir ve maske kıvamına getirilir. Gözenekleri içi pamuk yardımıyla iyice temizlenir.

Doğal temizleme sütü, makyaj temizlemek ve cilt temizliği için de kullanılır. Sabah- akşam günde iki kez yüzünüzü silebilirsiniz.

Gözenek Sıkılaştırıcı 9 Doğal Çare Tıklayın !

Misel Su Yapımı Derinlemesine Makyaj Temizleyici Tıklayın !

Suna Dumankaya En Popüler Cilt Maskeleri Tarifleri Tıklayın !

Doğal Yöntemlerle Siyah Noktaları Temizlemek İçin Limon Maskesi Tıklayın !