Ev yapımı doğal maskeler .. Defne yaprağından badem yağına, ısırgan otundan buğdaya kadar birçok sebzenin vücudumuza olduğu kadar cildimize de iyi geldiğini pek çoğumuz biliyoruz.

Akşam’dan Emine Bıyık’ın haberine göre hazırlanması birkaç dakika süren, cildi canlandıran, kirpikleri güçlendiren ve saçları parlatan bu maskelerle istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz.

Ev yapımı doğal maskeler

Ev yapımı doğal maskeler

Ev yapımı doğal maskeler

Saçlar için…

Üç tutam defneyaprağı, bir tutam tarçın, kayısı suyunda pişirilir. Bir adet yumurta ve yarım fincan süt karıştırılarak krem haline getirilir. Yüzdeki sivilceleri giderir ve tene tazelik kazandırır. Saça uygulandığında dökülmeyi durdurur ve saçın geç ağarmasını sağlar.

Kırmızı lekelere ve sivilcelere son

İki avuç buğday, iki bardak suda ezilir. İki yumurta sarısı ve bir çorba kaşığı badem yağı konulur. Yüze sürülür ve kurumaya başlayınca yıkanır ve gülsuyu sürülür. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa uygulanır. Bu maske şampuan olarak kullanılabilir, saçların parlamasını sağlar.

Deniz tuzuyla peeling kremi

Gözenekleri tıkayan ölü hücreleri temizleyen ve vücudun pürüzsüz olmasını için;1 çorba kaşığı deniz tuzu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı.

Yapılışı: Küçük parçalara ayrılmış deniz tuzunu, zeytinyağıyla iyice karıştırın. Ilık bir duştan sonra hazırladığınız karışımı, dairesel hareketlerle masaj yaparak vücudunuza sürün. Özellikle topuklar, dirsek, diz gibi bölgelere yoğunlaşarak uygulayın. Ilık suyla durulayın.

Hint yağı ve zeytinyağıyla kirpik uzatma

Zeytinyağının da kirpik ve kaşları gürleştirici etkisi bulunduğu için Hint yağıyla karıştırarak kullanmak kirpik uzatma işlemini hızlandırıcı etki gösterebilir. Eşit miktarlarda Hint yağı ve zeytinyağını birbirine karıştırın ve yukarıda tarif edilen maskarayla sürme işlemini aynen uygulayın. Bu işleme de günlük veya günaşırı olabilecek şekilde iki hafta devam edin. İki hafta sonunda aldığınız sonuçlara göre devam edebilirsiniz.

ev_yapimi_kirpik_uzatma