Her kadın sağlıklı, parlak, pürüzsüz bir cildi olsun ister. Mutfağınız cildinize bakım yapmak, ışıl ışıl parlayan ve kusursuz görünen bir cilde sahip olmak için malzemelerle doludur.
Evde yapabileceğiniz 8 doğal cilt maskesi ile, mutfağınızda bulunan besinlerle sağlıklı, doğal, ve güzelliğinize güzellik katacak maskeler yapabilirsiniz.

Evde yapabileceğiniz 8 doğal cilt maskesi

Nemlendirici ve Besleyici Maske Yapımı
Muz, avakado ve salatalıktan yapacağınız cilt maskesi, size tavsiye edebileceğimiz müthiş bir maskedir.
Bu maske cildinizi besler, nemlendirir.
Avakado zengin E vitamini içeriği ile cildinizi sıkılaştırıp, sağlıklı bir görünüm kazandırır.
Salatalık zaten güzellik ürünlerinin bir numaralı malzemesidir, bu gıda kuruluk ve kızarıklıkla savaşan doğal bir antienflamatuardur.
1/2 muz, olgun bir avokado meyvesini çatalla ezin ve salatalığı rendeleyin, tüm bu malzemeleri bir kaseye koyun ve blenderdan geçirip, içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip, yüzünüze uygulayın. 20 dakika sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.Işıl ışıl sağlıklı bir cilde kavuşacaksınız. Gözenek Sıkılaştırıcı Yumurta Maskesi
Bu maske muhteşem sevgili kadınlar.
Yumurtayı sarısından ayırın, beyaz kısmını koyulaşıncaya mikser veya çatal yardımıyla çırpın ve yumurta akını yüzünüze uygulayın.
Yaklaşık 20 dakika bekleyip, ılık suyla durulayın.
Cildinizin sıkılaşıp, gözeneklerinizin küçüldüğünü göreceksiniz.

İpek Gibi Bir Cilt İçin
Bu maske cildinizi yumuşatıp, nemlendirmekle kalmaz ayrıca, cildinizdeki lekelerden de sizi kurtarır.
İhtiyacınız olan bir avuç yulaf ezmesi, 1 yemek kaşığı bal, bu iki malzemeyi hamur hale getirecek kadarda hindistan cevizi sütü ekleyin.
Hindistan cevizi sütü cildinizi besler, pürüzsüzleştirir, bal, antibakteriyel özler içeren, ciltteki sorunlarla savaşan doğal bir cilt savunucusudur.Yulaf ezmesi ise cildinizi ölü hücrelerden kurtaracaktır.Bu maskeyi 20 dakika cildinizde tutup, cildinizi yıkayıp durulayın. Cildinize bakmaya doyamayacaksınız. Domates ve Yoğurt İle Cildinize

Dipten Temizlik!
Bu harikulade maske gözenekleri küçülten ve sizi siyah noktalardan kurtaracak olan vitaminler içerir.Evde yapabileceğiniz 8 doğal cilt maskesinden biri olan Domates ve Yoğurt maskesi vazgeçilmezlerinizden olacak
Rendelenmiş küçük bir domates, bir yemek kaşığı yoğurt, biraz zeytinyağı ve çok az sirkeyi tüm bu malzemeleri bir kasede karıştırın.
Domates gözeneklerinizi açacak, sirke cildinizi sterilize edecek, yoğurt cildinizi nemlendirip, lekelerden arındıracak, zeytinyağı ise cildinizi kuruluktan kurtarıp,
cilde antioksidan depolayacaktır. 15 dakika cildinizde tutup, cildinizi yıkayıp durulayın.
Bu maskeyi uygulayın, cildinizde meydana gelecek ferahlık, güzellik sizi mest edecektir. Zeytinyağlı Bademli Maske
Küçük bir avuç öğütülmüş bademi, hamur haline getirecek kadar zeytinyağı ekleyip, hamur haline getirin.
Bu karışımı cildinize uygulayın.
Cildinizin maskeyi özümsemesi için 10 dakika yüzünüzde tutun.
Ardından Ilık suyla durulayın.
Ölü hücrelerden kurtulacak, cildinizdeki kuruluk yerini, taze yumuşak sağlıklı bir görünüme bırakacaktır.

Portakal Ve Yumurta Sarısı İle Sivilce Maskesi
İhtiyacınız olan malzemeler, 2 yumurta sarısı, bir kaç çorba kaşığı taze sıkılmış portakal suyu ve bir avuç yulaf ezmesi, bu malzemelerden krem haline getirene kadar karıştırın.
Ardından yüzünüze uygulayın.
Yumurta sarısı içindeki proteinlerle sivilcelerle savaşır, portakal suyu doğal bir antiseptiktir ve cildinize C vitamini depolayacaktır.
Bu Maskeyi cildinize uygulayıp, 15 dakika sonra cildi durulayıp, yıkayın.
Evde yapabileceğiniz 8 doğal cilt maskesinden biri olan bu maske ile güzel, canlı, pürüzsüz bir cilde kavuşacaksınız.