Yağ transferi, göz altı ışık dolgusu, PRP ve ışıltı lifting’i yöntemleri ile göz altı morluklarına veda edin.

Her üç kişiden birinde görülen ve insanı olduğundan daha yaşlı ve yorgun gösteren göz altı morluklarıgenellikle uykusuzluk sonucunda meydana gelse de, bölgedeki yağ katmanının azalması, kemik yapısı, üst solunum yolu hastalıkları ve çevresel faktörler de tetikleyici unsur olabiliyor. Peki ya çözümü nedir? Estetik ve plastik cerrahi uzmanlarına göre, kalıcı veya uzun süre koruyuculuk gösteren bu 4 yöntemle göz altı morluklarını tedavi etmek mümkün.

1. Yağ transferi

Bu teknikte, hastanın bölgesel yağlanma sorunu çektiği alandan elde edilen kök hücreden zenginleştirilmiş yağ enjeksiyonu ile göz altlarına form kazandırılıyor. Kök hücrenin, azalan kolajenin de artmasını sağladığı ve kalıcı şekilde göz altı morluklarını giderme konusunda etkili olduğu belirtiliyor.

Göz Altı Morluğu Çözümleri

Göz Altı Morluğu Çözümleri

2. Göz altı ışık dolgusu

Hyalüronik asit, bedenimizde doğal olarak bulunan bir yapı. Göz altı morluklarının sebeplerinden biri ise bu yapının azalması. Hyalüronik asit , antioksidan, mineral ve vitaminler içeren ışık dolgusu, nemini kaybeden ve kırışan göz altına tekrar eski formunu kazandırmayı, ince çizgileri ve gözaltı morluklarını büyük oranda yok etmeyi hedefliyor.

3. PRP

PRP’de hastanın kanı tüpe alınıp, laboratuar ortamında santrifüjleniyor, trombosit yönünden zenginleştiriliyor ve gerektiği durumda içine ilave maddeler konuyor. Elde edilen sıvı, göz altı dokusuna enjekte ediliyor. Onarıcı PRP yöntemi metabolizmanın yavaşlaması sonucu beslenemeyen dokulara ulaşmayı ve sorunlu bölgeyi lokal olarak tedavi etmeyi amaçlıyor.

4. Işıltı lifting’i

Tam adıyla Prostrolane+Aquashine Işıltı Lifting‘i, tek seansta ve 15 dakikada göz altı morluklarıyla vedalaşmayı vaat ediyor. Hyalüronik asit içerikli dermal dolgu, ince uçlu enjeksiyonlarla uygulanıyor. Önce göz çevresine düşük dozda lokal anestezi yapılıyor; ardından cilt temizlenerek, göz çevresinde gerekli görülen noktalara ayarlanan dozda dolgu enjekte ediliyor. 15 dakikalık uygulamadan sonra rahatlatıcı tonikle göz çevresi siliniyor ve kızarıklık önleyici medikal krem sürülüyor.

Fotoğraflar: Esthetica MD, Estetik International

 

Kaynak: blog.gittigidiyor.com