Zamanı geri sarın!… Yeni bir yıl, yeni bir yaş demek! Yaşlanmaktan korkmak yerine yılların izlerini silmek mümkün. Doç. Dr. Yerebakan, ‘içten dışa yenileyen maske tarifi‘ gençlik formülü verdi…

Takvim’de yer alan habere göre sağlıklı ve genç kalmak hayal değil. Yeni yılda yeni bir başlangıç yapıp, basit birkaç yöntem ile zamanı geriye sarmanın mümkün olduğunu söyleyen Yeditepe Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Halit Yerebakan, özellikle beslenmeye dikkat çekti.

KARNINIZI İÇİNE ÇEKİN

“Kavun, domates ve kerevizi sofranızdan eksik etmeyin, her öğünde protein alın, meyvenin suyunu içmek yerine meyvenin kendisini yiyin” diyen Dr. Yerebakan, şunları kaydetti: “Çalışırken, yürürken, yemek yerken, film izlerken kısacası her an karnınızı içeri çekip dik durmaya çalışın. Siz fark etmeseniz de kaslar çalışır.” Dr. Yerebakan, zamanın izlerini silecek iki de maske tarifi verdi…

İÇTEN DIŞA YENİLEYEN MASKE TARİFLERİ

1 adet olgun avokado
50 gram yulaf
2 yemek kaşığı bal

Tüm malzemeleri karıştırın, yüzünüzde 10-15 dakika beklettikten sonra yıkayın. Avokado ve bal cildi nemlendirir, yulaf da peeling yapar.

icten_disa_yenileyen_maske

***

250 gram yoğurt
125 gram çilek
Yarım ananas
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı
1 çay kaşığı mavi yeşil alg spirulina yosunu tozu

Malzemeleri karıştırın. Karışımın 3/4’ünü sabah kahvaltıda için. Kalan 1/3’ü yüzünüze sürün ve 5 dakika bekletin. Maske beklerken, gözlerinize çay poşeti koyabilirsiniz.