Fazla yağ tabakası ile çevrelenen boyunlarda, egzersiz yapmak, doğru beslenmek ve doğal maske tarifleri uygulamak, daha zarif bir görünüme kavuşmanızı sağlar. E vitamini özellikle vücuttaki kasların form kazanması, cildin güzelleşmesi için önemlidir.

Boyun incelten egzersizleri düzenli olarak uyguladığınızda; çene sarkıkları geçer, boyundaki kırışıklıklar gider, yağlar giderilerek zarif ve estetik bir görünüm kazanırsınız.

Boyun Güzelliği için Maske

Buğday ve yenebilir buğday yağı tüketmek doğal yöntemlerle E vitamini almanızı sağlar. Kalın boynu inceltmek ve kasların sıkılaşmasını sağlamak için buğday tohumundan maske yapmak, kısa sürede kuğu gibi bir boyna sahip olmanıza olanak sunar.

Çene bölgesinin form kazanması, sarkıklıkların giderilmesi için cilde katkı sağlayan buğday yağını, gece uyumadan önce masaj yaparak uygulayın. Çene bölgesi, boyun ve dekolte bölgesine hafif ve dairesel hareketlerle sürün. Masaj hareketlerini, aşağıdan yukarıya doğru uygulayın. Ortalama 15 dakika uygulayın. Buğday yağı maskesi ve masajı sıklıkla yapılabilir.

Kalın Boyunları İnceltmenin Yöntemleri Maske Tarifi | 1

Çene ve Boyun Egzersizleri

Daha genç, dinamik ve zarif bir görünüm kazanmak için egzersizleri düzenli olarak uygulayın. Boynu inceltmek için egzersizler şu şekildedir;

  • Ağız kapalı bir biçimde dilinizi damağınıza değdirin. Türkan Şoray’ın dilini damağına değdiren Türk filmlerine zarafet kattığı nitelikte, estetik egzersiz yapabilirsiniz.

Dil ile dairesel hareketler yapın. Bu esnada beden dik olmalıdır. Çene kaslarını toparlamak için yapılan egzersiz için dilinizle, damak üzerinde saat yönüne daireler çizin. Günde 3 defa tekrarlanmalıdır.

  • Büyük harflerle yani sesli harfleri büyük şekilde, ağzınızı hareket ettirerek söyleyin. Boyun egzersizi için 10 defa sesli harfleri büyük biçimlerde söyleyin.

Yüksek ses çıkarmak gerekli değildir. Yalnızca yüz kasaları ve boyun kaslarının ideal biçimde çalışması için egzersiz etkili biçimde yapılmalıdır.

Boyun Güzelleştirme Yöntemleri Tıklayın !

Suna Dumankaya çene altı-gıdı sarkmaları için maske tarifi Tıklayın !

Yoga ile Yüz Zayıflatma Egzersizleri Tıklayın !

Boyun Kırışıklıkları İçin Maske Tarifleri Tıklayın !

Kolları İncelten ve Sıkılaştıran Egzersizler Tıklayın !