Karbonat ile yapabileceğiniz güzellik kürlerini öğrenmek ister misiniz? Karbonat gibi evlerimizde kolayca bulabileceğimiz bir madde ile yapılınabilecek pek çok şey kimin aklına gelebilirdi ki. Artık pahalı ürünlere para harcamımıza, güzellik salonlarına gitmemize gerek kalmadı. Karbonat sayesinde pek çok güzellik kürünü artık evde yapacağız.

Karbonat ile yapabileceğiniz güzellik kürlerini öğrenmek ister misiniz?

Diş Beyazlatma Beyaz ve lekelerden arınmış inci gibi dişlere karbonat yardımıyla kavuşacaksınız. Yapmanız gereken, yarım limon suyunu, bir fincanın dörtte biri kadar karbonatla karıştırın, köpük hale gelsin, diş fırçası veya pamuk çubuk ile dişlerinize uygulayın, yaklaşık bir dakika sonra durulayın. Böylece dişleriniz tortu, kalıntı, diş lekelerinden kurtulacak, beyaz sağlıklı dişlere kavuşacaksınız.

Topuk ve Ayak Bakımı Karbonat ayaklarınız içinde çok etkilidir. Ilık su dolu bir kaba, 3 tatlı kaşığı karbonat koyun ve eritin. Bu suya ayaklarınızı koyun. Karbonat ayaklarınızı yumuşatacak ve rahatlatacaktır.

Bu uygulamadan sonra pedikürünüzü daha rahat yapabilirsiniz.

Karbonatla Tırnak Bakımı Tırnak diplerindeki etleri yumuşatmanın çok kolay bir yolu var, bu da karbonatlı suyu bu bölgeye uygulamak. 1 bardak ılık suya, bir çay kaşığı karbonat koyup eritin, ve bu karışımla tırnak diplerinizdeki etleri en az 5 dakika hafifçe ovun. Tırnaklarınızı temizlemek ve tırnak etlerini yumuşatmak için bu karışım birebirdir. Karbonat cildinize peeling etkisi yapacak, yumuşacık ellere kavuşacaksınız.

Siyah Noktalara Sivilcelere Son! Karbonat siyah noktalardan kurtulmak için harika bir çözümdür. Yapmanız gereken kasenin içinde 1 çorba kaşığı yoğurda, 1 çay kaşığı karbonatı karıştırıp, bu karışımı masaj yaparak yüzünüze uygulayın, ve 10 dakika sonra cildinizi durulayın, cildiniz hassasa bu süreyi daha kısa tutun. Bu iki madde cildinize peeling etkisi yaparak toksin atımını sağlayacak, cildinizdeki siyah noktalardan, sivilcelerden, lekelerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Saç Diplerini Kimyasal Atıklardan Temizlemek Saç şampuanları, saç spreyleri, jöleler, saç kremleri, serumlar saç derimizde birikir bu kimyasal ürünlerde Sodyum Lauryl Sülfat, Sodyum Lauryl Eter Sülfat, DEA / Dietanolamin gibi kimyasal etkenler vardır, bu etkenler saç köklerini tıkar, bu durumda saçlarımızın uzaması gecikir,saçlar hassaslaşır, hatta çoğu zaman bu durum saç dökülmelerine yol açar.Karbonatla yapacağımız maske burda imdadımıza yetişir Yapılışı:1 su bardağı ılık suda 1 tatlı kaşığı karbonatı eritin, saçları ıslattıktan sonra, şampuan kullanır gibi saç diplerine karbonatı yedirin ve durulayın Karbonat saçınıza ve saç derinize detoks etkisi yaparak saç diplerinizde birikmiş olan ölü hücrelerden saç diplerinizi arındırır, saçlarınız sağlıkla ve hızla uzamaya başlar.

Sivilce Maskesi Karbonatlu suyu sivilcelerinize sürmeyi,  hiç denediniz mi? Deneyin , pişman olmayacaksınız. 1 tatlı kaşığı karbonat, 1 bardak ılık su.Suyun içinde karbonatı eritip, bu suyu yüzünüze uygulayın, 10 dakika sonra durulayın. Karbonat cildi temizler, sivilce oluşumu tetikleyen ölü cilt hücrelerden cildi kurtarır ve böylece sivilcelerinizin sönmeye başladığına şahit olucaksınız

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.