Doğal yöntemlerle kırışıklıkları gidermek için evde maske hazırlayabilirsiniz. Ciltteki çizi ve sarkıklıkların, derin kırışıklıkların önlenmesi, azaltılması için uygulanan maske, düzenli kullanımlar sonunda cildin toparlanmasını sağlar.

Bu maske aynı zamanda cilt lekelerinin giderilmesi için de kullanılan ideal bir yöntemdir. Yoğurt maskesi ile hazırlanan maske için;

  • Yarım çay kaşığı portakal suyu (taze sıkılmış olacak)
  • Yarım muz
  • 1 çay kaşığı doğal bal
  • 1 çay kaşığı yoğurt

Cilt lekeleri, güneş lekeleri ve cilt tonundaki farklılıkların giderilmesi için etkili yöntemlerden biridir. Hem cildin elastik yapısını kazanmasını sağlar hem de lekelerin giderilerek parlak bir cilt elde etmenizi sağlar.

kırışıklıkları gidermek için
kırışıklıkları gidermek için

Maskenin Hazırlanışı;

Muz, çatalla ezilir. Temiz bir kaseye eklenir ve tüm malzemeler ilave edilir. Temizlenmiş cilt üzerine uygulanır. 15 dakika bekletildikten sonra ılık su ile yıkanır.

Kırışıklık giderici maske haftada iki defa uygulanmalıdır. Düzenli uygulamalar sonrasında cilt yapısının toparlandığı, cildin nem kazandığı ve cilt lekelerinin giderildiği gözlemlenmektedir. Dekolte bölgesine de uygulayabilir, boyun ve çevresindeki kırışıklıkların giderilmesini sağlayabilirsiniz.

Kırışıklık gidermek için yumurta maskesi
Kırışıklık gidermek için yumurta maskesi

Kırışıklık Gidermek İçin Yumurta Akı Maskesi

Sarkık derileri sıkılaştırmak için ve kırışıklık için en iyi maskelerden biridir.

Malzemeler;

  • Yumurta akı
  • Bir kaşık bal

Yapılışı:

İlk önce yüzünüzü ılık su ve sabun yardımı ile temizleyin. Daha sonrası yumurta akı ve balı karıştırın. Maskemiz hazır. bu maskeyi kırışıklık olan cilt bölgelerine uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra ılık su ile durulama yapabilirsiniz. Haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

İlgili Konular;

Dr Öz’ün Doğal Kırışıklık Giderici Maske Tarifi Tıklayın !

Kırışıklıkların Giderilmesi İçin Etkili Kakao Maskesi Tarifi Tıklayın !

Kırışıklık Giderici Yoğurtlu Maske Tarifi Tıklayın !