Kuru cilt yapısına sahip kişilerde, nemlendirici sürmek her zaman yeterli değildir. Bakım yapmak ve derinin alt katmanlarının doğal şekilde nemlendirilmesi gereklidir. Kuru ciltlerin nemlendirilmemesi, daha erken yaşlılık belirtilerinin oluşmasına, cildin kırışmasına ve kuruyup çatlamasına neden olabilir.

Doğal yöntemlerle kuru ciltler için maske tariflerinde;

Kuru Ciltlere Nem Kazandıran Maskeler | 1

Ballı Muz Maskesi

1 adet yerli muz çatalla ezilir ve aynı oranda doğal bal eklenir. Yerli muz tercih edilmesinin nedeni, iklim özelliklerinden kaynaklanır. Tropikal iklimlerden ziyade 4 mevsim etkileri ile yetişen ağaçların meyveleri, daha değerli mineraller ve vitaminler içerir. Ekstra zengin kazanım sunar.

Antioksidan açısından zengin olan muz, kuru ciltleri toksinlerden arındırır ve derinlemesine temizlik sağlar. Kalsiyum ve potasyum kazandırır, C vitamini takviyesi sağlar. Teninizin ışıltıyla parlamasını, kadifemsi yumuşaklığa kavuşmasını sağlar.

Ballı muz maskesi hazırlanırken içerisine yoğurt eklemek, porselen cilt yapısına sahip olmanızı sağlar. Maske hazırlanışı için;

  • 1 muz
  • 1 tatlı kaşığı doğal bal
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt

Bir kapta karıştırılır. Göz altı ve çevresi hariç tüm yüze masaj yaparak uygulanır. Ortalama 15-20 dakika bekletilir ve ılık su ile durulanır. Ardından günlük nemlendiricinizi uygulayın.

Maske öncesinde cildin temizlenmesi ve ılık su ile yıkanarak kozmetik kalıntılarından arındırılması gereklidir. Anti bakteriyel etkisi ile cildin tüm bakterilerden arındırılmasını sağlar, cilt gözeneklerini açarak cildinizin rahat nefes almasını ve nem dengesinin sağlanmasına olanak sunar.

Kuru Ciltlere Nem Kazandıran Maskeler | 2

Zeytinyağı Maskesi Tarifi

Kuru ciltler için maske tarifleri arasında zeytin yağı maskesi bulunuyor. Pul pul dökülen ve kuruluktan kaşınan ciltler için en etkili sonuçları verir.

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı doğal bal

Steril bir kapta karıştırılır ve direkt olarak yüze uygulanır. Banyo öncesi sürülen maske 10 dakika bekletilir ve yıkanır.

Kuru Ciltler İçin Maske Tarifleri Tıklayın !

Kuru Ciltler İçin Nemlendirici Maske Tarifleri Tıklayın !

Suna Dumankaya En Popüler Cilt Maskeleri Tarifleri Tıklayın !