Makyajınızın daha güzel ve porselen gibi olması için son makyaj trendelerinden biri de “make up baking” yani makyaj pişirme. Bebek pudrası ile yapacağımız bu makyaj ilginizi çekecek.

Makyaj Pişirme (Baking) Nasıl yapılır?

Bu makyaj sayesinde özel günlerinizde yapılacak fotoğraf çekimlerinde cildinizin parlak ve kağıt gibi dümdüz olduğunu görebilirsiniz. Oldukça ucuz bir malzeme olan bebek pudrası ile makyajınızı pürüzsüz ve kalıcı kale getirebilirsiniz. Bu yöntem eskiden sahne sanatçılarının sıkça uyguladığı bir  makyaj tekniği olduğunu buraya not olarak bırakalım. Gelelim makyajımıza.

Makyaj Pişirme (Baking) Nasıl yapılır?

Makyaj Pişirme (Baking) Nasıl yapılır?

Öncelikle cildinizi pul pul olmaması için iyice nemlendirin ardından fondoten ve kapatıcınızı uygulayın. Sonrasında cildinize ıslak bir makyaj süngeri yardımıyla cildinizde rahatsız olduğunuz noktalara az az bir kaç defa bebek pudrasını uygulayın. Bu uygulama yavaş yavaş yapılmalı hızlı hareketlerle davranmak cildinizi pudraya bulamaya yapışmalara yada pudranın gözeneklere dolmasına neden olabilir. Pudra uygulama işlemi bittikten sonra 5 dakika kadar bekleyin. Vaktiniz dolduğunda geniş bir fırça yardımıyla cildinizi süpürün. Farkı kendiniz göreceksiniz. Daha sonrasında cildinize kontür ve allık gibi işlemleri uygulayabilirsiniz.

Bu makyaj özel günlerinizde pahalı pudralar yerine kullanılabilir. Oldukça işe yarar ve cilt yapınıza bağlı olarak sabahtan akşama kadar dayanabilir.