Makyajı çıkartmak neden bu kadar önemli biliyor musunuz? Makyajla uyumak ciltte nasıl etki eder? Sivilceden yaşlılığa kadar makyajla uyumanın zararlarını sıraladık.

Makyaj ile uyuduğunuzda ciltte ne olur?

Makyaj ile uyumamak konusunda hatta eve geldiğimiz an makyajımızı çıkartmamız gerektiği konusunda dermotologlar uyarıyor. Makyaj malzemelerinin içerisinde bulunan kimyasal ürünler hem cildi kirletiyor hemde hava almasını engelleyerek bakteri oluşumuna neden oluyor.

Makyajla uyumak ciltte nasıl etki eder? | 1

Sivilceler
Tıkalı gözenekler genellikle sivilceleri ve iltihaplanmayı sağlar.Sivilcelerin zor geçtiğini hepimiz biliyoruz. Makyajınızı temizlemek için yağlı ve çıkarılması kolay makyaj ve bir misel su kullanın.

Yaşlanmaya Zemin Hazırlıyor
Bilimsel olarak cildinizin her akşam kendiliğinden yenilendiği kanıtlanmıştır. Temiz değilse, daha çabuk yaşlanır. Cildinizde bakteri oluşması cildin kendisini yenilemesini engeller.

Cildiniz Beslenemez
Makyaj malzemelerinin içerisindeki kimyasallar cildi yorar. Makyajlı uyumak yerine cildinize uygun antioksidan bir nemlendirici uygulayıp uykuya dalabilirsiniz.

Alerjik Sorunlar
Siz farketmemiş olsanız bile cildiniz alerjik hastalıklara duyarlı olabilir. Cilt uzun süre makyajlı kaldığında egzema yada mantar gibi hastalıklar ortaya çıkabilir.

Renk Eşitsizliği
Günümüzde bir çok kadının ortak sorunu ciltteki renk eşitsizlikleridir. Makyaj cildin doğal dengesiyle oynayacağı için ciltte renk eşitsizliklerine neden olabilir. Lekelere davetiye çıkarabilir.

Makyajla uyumak

Makyajla uyumak

Çatlamış Dudaklar
Uzun bir günün sonunda eve geldiğinizde dudaklarınızda ruj kalmamış gibi görünebilir. Ruj kalıntılarını temizlemezseniz dudaklarda kurumaya yada çatlamaya neden olabilir.

Gözaltı Torbaları
Sık sık makyaj ile uyuduğunuzda göz altı torbalarınız ve koyu renkli halkaların oluştuğunu görebilirsiniz. İnce yapılı olan göz çevresi derisi makyajdan en çok etkilenen alanların başında geliyor.

Kirpik Düşmesi
Tüm gün rimel ile tutunmş kirpikler kurur ve düşmeye başlar sizde bu soruna dur demek için göz makyajınızı yatmadan önce mutlaka çıkartın. Göz makyajını dairesel haraketler ile çıkarmaya çalışın.