Bir kadının elleri en değer verdiği yerlerindendir. Ellerinizi güzel ve çekici kılan manikürün sırlarını biliyor musunuz?

Ojenizi sürmeden önce tırnak yüzeyinin temiz olmasına dikkat edin. Tırnağınızın üzerindeki doğal veya yabancı maddeler, ojenizin bozulup, soyulmasına neden olabilir. Bu yüzden, tırnak cilası çıkarıcıyı tırnağınızda cila olmasa bile kullanın. Ancak aseton tırnaklarınızı kurutup yıprattığından, aseton içermeyen bir cila çıkarıcı kullanmanızda fayda vardır.

Tırnaklarınızı, törpüyle dilediğiniz şekli verdikten sonra tırnak üzeri pürüzleri yok edip tırnağı parlatan özel törpüleri kullanarak harika görünen tırnaklara sahip olabilirsiniz. Bu törpüler gerçekten inanılmaz. Birkaç dakikada pırıl pırıl tırnaklara kavuşuyorsunuz.

Tırnak dibi etlerini asla kesmeyin. Tırnak diplerine süreceğiniz bir kütikül giderici krem, tırnak dibini onararak etlerin düzgün görünmesine yardımcı olurken, manikürünüzün de daha uzun süre dayanmasını sağlar.

Tırnaklarınıza cila sürmeden bir kat koruyucu sürün. Böylece hem cilanın tırnak üzerinde dengeli bir şekilde yayılması için düzgün bir yüzey oluşturur, hem de tırnak cilanızın daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, bu tırnak koruyucu ürünler, koyu renk cilaların boyasının tırnağınıza işlemesini engeller.

Ojenizi mutlaka iki kat sürün. Tek kat oje, kolayca bozulup dağılır. Eğer ojenin rengini tek kat olarak beğeniyorsanız; ojeyi uyguladıktan sonra üzerine son kat koruyucu uygulayabilirsiniz.

Ojeyi dipten uca doğru tek harekette sürmeye gayret edin. İkinci kat ojeyi uygulamadan önce, ilk katın kurumasını bekleyin. Böylece, ojenin hem daha düzgün görünmesini, hem de daha uzun süre dayanmasını sağlarsınız.

Tırnaklarınıza ojeden sonra bir kat da koruyucu sürün. Böylece tırnaklarınız daha parlak görünecek ve cilanız daha kalıcı olacaktır.

Ev işinde eldiven giymeye özen gösterin. Su ve deterjan hem ellerinizin kurumasına hem de ojenizin bozulmasına yol açar.

Ellerinize ve tırnaklarınızı kremlemeyi ihmal etmeyin. Özellikle, dışarı çıkmadan önce ellerimize en az 15 koruma faktörlü bir krem sürün. Yaşlanmanın etkileri hafifletmek için ise retinol içeren el kremleri kullanabilirsiniz.

İlgili Konular ;
Evde Manikür Nasıl Yapılır?
Tırnaklarınızı Hızlı Uzatmanın Yöntemleri
Rengarenk Tırnak Modası
2012 Ten Rengi Oje Modelleri
Kalıcı Oje
Instant Cuticle Remover – 15 Saniyede Tırnak Eti Çıkarıcı
Tirnak bakımı için limon suyu ve zeytinyağı