Doğru nemlendirici krem kullanmazsanız istediğiniz verimi alamazsınız. Nemlendirici kremler neden işe yaramıyor yada doğru nemlendirici uygulaması nasıldır?

Nemlendirici kremler neden işe yaramıyor

Cildinizin yaşlanma etkilerinin az görülmesi, eleastikliğini kaybetmesinin engellenmesi, dış faktörlerden korunması için nemlendirici krem kullanmaya ihtiyacınız vardır. Doğru nemlendirici kadar önemli olan nokta ise doğru uygulamadır. Yüzünüze her saat diliminde istediğiniz nemlendirici uygulamak başka cilt sorunlarına neden olabilir.

Nemlendirici kremler neden işe yaramıyor | 1

Cilt Tipi

Cilt tipinize göre nemlendirici uygulamak önemlidir. Mutlaka yağlı cilde su bazlı nemlenidiriciler uygulanmalıdır. Yağ içeren nemlenidiriciler daha fazla yağlanmaya neden olabilir. Ciltte sivilcelere neden olabilir.

Cildiniz kuru ise yoğun bakım sağlayan farklı bitki özü yağları bulunuduran nemlendiriciler uygulayabilirsiniz. Bu sayede nem dengesi sağlanmış olur. Aşırı kuru ciltler için yaz ve kış aylarında düzenli nemlendirici gerekir. Çantanızda mutlaka kaliteli bir nemlendirici bulundurun.

Normal cilde sahip iseniz çok yağlı kremlerden sizinde kaçınmanız gerekir. Normal cilt tipindeki kişilerde fazla yağ içeren ürünler aşırı yağ üretimine zemin hazırlayabilir.

Nemlendirici Kullanımı

Nemlendiricinizi kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli ayrıntı her ürünü bir kullanım saati olduğudur. Ağır yapılı nemlendiricileri yağlanmaya neden olmaması için akşamları tercih edin. Gün içerisinde makyaj altına kullanılacak nemlendiriciler yapışkan içerikli olmayan hafif dokulu nemlendiriciler olmalıdır. Bu sayede cildinizde denge sağlanmış olur.