Rimel alerjisi tedavisi en sağlıklı ve doğru bir şekilde doktor kontrolü ile yapılmalıdır. Ancak doktor kontrolüne gitmeden öncelikle iltihaplanma semptomlarını gidermek için bazı uygulamaları yapmak mümkün olmaktadır. Semptomların giderilmesi için yapılması gerekenler;

  • Gözlerin duru su ile bolca yıkanması gerekir.
  • Talimata uygun olarak antihistaminik tablet ilaç kullanmak gerekir. Bir tablet alımından sonra semptomların geçtiği görülmektedir.
  • Ciltte meydana gelen tahriş tablet alımından sonra devam ediyor ise alerji semptomlarını ortadan kaldırmaya yardımcı olacak kremlerden kullanılması gerekir.

Rimel Alerjisi Nasıl Geçer? Belirtileri, Tedavisi | 1

Alerjik Durumlarda Kozmetik Ürünlerin Önemi

Yağsız Ve Su Bazlı Ürünlerin tercih edilmesi oldukça hassas bir bölge olan gözlerde ve göz çevresinde kozmetik ürünlerin sebep olduğu alerjiyi engellemeye yardımcı olmaktadır. Yoğun yağ içerikli kozmetik ürünlerden uzak durmak ve alerji yapmayan rimel kullanmak alerjiye engel olan önemli etkenlerdir.

Alerjik durumlara sebebiyet vermemek için yatmadan önce yüzdeki ve özellikle göz bölgesindeki makyajların temizlenmesi ve rimel ve benzeri kozmetik ürünlerin son kullanım tarihlerine dikkat edilmesi gerekir. Bitkisel içerikli kozmetik seçimleri ve zararsız rimel kullanımları göz alerjisi durumlarına karşı korunmanıza yardımcı olacaktır.

Rimel Alerjisi Nasıl Geçer? Belirtileri, Tedavisi | 2

Bitkisel Rimel Marka Tercihlerinin Önemi

Kişilerde meydana gelen rimel alerjileri kozmetik ürün kullanılırken yapılan tercihlerle alakalı olabilir. Her kozmetik ürünün kullanan kişilerin cildindeki etkileri farklı olmaktadır. Kullandığınız kozmetikler cildinizde alerjiye sebep oluyorsa ürün seçimlerini daha dikkatli yapmalı ve bitkisel rimel markaları kullanmayı tercih etmelisiniz. Oldukça hassas olan göz bölgesinde yapılan makyajlar koruyucu nitelikte olmalı ve göz makyajları uzun süre bekletilmeden su ve nötr temizleyiciler kullanarak çıkarılmalıdır.

Rimel alerjisi Olanlar Tıklayın !

Makyaj Alerjisi Nasıl Geçer? Tıklayın !

Makyaj yapamıyorum Gözlerimde alerji var Diyorsanız Tıklayın !