Güzel, güçlü, sağlıklı  saçlara sahip olmak, biz tüm kadınların hayalidir. Ve bunun için çeşitleri çareler ararız. İpek gibi saçlara sahip olmak için güzellik salonlarına gitmemiz şart değil!!, Aşağıda yayınlayacağımız uzman tavsiyelerine uyarak, başdöndürücü bir görüntüye sahip olabiliriz.

Güzel saçlar için 7 öneri

Güzel saçlar için 7 öneri

Saç Dökülmesi
Stress, menopoz, trioidlerimiz, hatta genetik, hormonal dengesizlikler saç büyümesini önemli ölçüde etkiler. İyi haber şu ki, bu dengesizlikleri çözmekte tıbbi çareler vardır. Bunlar; doğum kontrol hapları, düzenli diyabetik kontrol vb.
Yeterli miktarda et yemezseniz, bundan saçlarınız da etkilenir. Saçlarınızın düzenli büyümesi için, günlük diyetiniz yani günlük beslenmeniz, karbonhidratlar, proteinler gibi temel gıdalar içermelidir.
Vücudunuzda vitamin yetersizliği olduğunu düşünüyorsanız, saçların uzamasında ve sağlıklı olmasında etkili olan biotin, çinko ve demir içeren multivitaminleri takviye olarak alabilirsiniz.

Saçlarınızın Bakımı
Tatlı badem yağı, ayçiçek yağı, argan yağı gibi yağları, saçlarınıza uygulamak, parlaklığının artmasında ve ipek gibi olmalarında çok etkili olacaktır. Saçlarınıza haftada bir uygulayacağınız nem maskeleri de kırılgan zayıf saçlarınızı güçlendirecektir.

Güzel saçlara kavuşmak

Güzel saçlara kavuşmak

Saçlarınızdaki beyazlar bırakın parlasın!
Saçlarımızın beyazlaması bizleri mutsuz eder, fakat bu beyaz saç kıllarını koparmak saç diplerine zarar verebileceği gibi, saç köklerinin de enfeksiyon kapmasına yol açabilir.

Güzel saçlar için

Güzel saçlar için

Saç şekillendiricilerden uzak durun!
Günümüz kadınlarının çoğunun vazgeçilmesi olan saç şekillendiricileri, saçların ütülenmesi, hatta sıcak ayarda kurutulması dahil, saçların nem dengesini bozup, saçın kırılmasına kopmasına neden oluyor. Hergün bu gibi işlemler saçınızı saman çöpüne çevirir.Şayet bu gibi uygulamalardan vazgeçemiyorsanız, düşük ayarda kullanın.

guzel_saclar_icin_7_oneri (5)

Saça Keratin Maskesi uygulamak
Keratin derimizde, saçımızda bulunan bir maddedir.Saçımızdaki keratin, ısıya ya da kimyasallara maruz kalınca zarar görmeye başların. Bu saçın uçlarının birbirine dolaşmasına ve dengesinin bozulmasına ve saçın mat, baş edilemez bir görünüme sahip olmasına neden olur.
Keratin saç bakımı saçın genel yapısını düzeltir ve saça dolgunluk kazandırır. Bu saç düzleştirme tekniği saça; parlak, bakımlı, düz bir görünüm kazandırır.

Güzel saçlar için

Güzel saçlar için

guzel_saclar_icin_7_oneri (7)
Evdeki Malzemelerden Saçınıza Maske Uygulayın!
Saç bakımı için büyük saç bakım salonlarına gitmek zorunda değiliz.Hepimizin mutfağımızda bulunan yumurta, zeytinyağı,badem yağı, hardal tozu vb gibi malzemelerle aynı bakımı bizlerde evde uygulayabiliriz. Sonrası…, gelsin parlak ipek gibi saçlar.

Güzel saçlar

Güzel saçlar